• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Siyonist rejim tıbbi ihmal sonucu şehit olan Filistinli esirin naaşını teslim etmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Şehit Sadi el-Ğarabile’nin oğlu, siyonist işgal rejiminden, defin işlemlerini bir an önce gerçekleştirmek için babasının naaşını teslim etmesini talep etti.

Siyonist işgal rejiminin zindanlarında, 6 Temmuz Pazartesi öğlen saatlerinde 75 yaşındaki Sadi el-Ğarabile adındaki Filistinli esir tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Şehit El-Ğarabile’nin oğlu Süheyl el-Ğarabile basına yaptığı açıklamada, “İsrail'in babamın cesedine otopsi yapmasını kabul etmiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Avukat aracılığıyla İsrail’den babasının tıbbi dosyasını ve cesedini derhal teslim etmesini talep ettiklerini belirten Süheyl el-Ğarabile, “Babamı, Gazze’de İslam hukukuna göre defnetmeden önce son bir kez görmek istiyoruz.” dedi.

El-Ğarabile, siyonist rejim zindanlarında, 80 yaşındaki esir Fuad eş-Şuveyk’ten sonra Gazze Şeridi’nden yaşça en büyük ikinci esirdi.

Şehit esir el-Ğarabile’nin esaret hayatı, 1994’te siyonist işgalci bir subayı öldürdüğü gerekçesiyle işgal güçleri tarafından tutuklanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasıyla başlamıştı. 

Şehit esir el-Ğarabile, 1994’ten 2006’ya kadarki tutukluluk sürecini tek kişilik hücrede ve kötü sağlık koşulları altında geçirmiş, daha sonra diyabet, işitme ve görme rahatsızlıklarının yanı sıra şehadetine sebep olan prostat kanserine yakalanmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir