• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Siyonist Rejim 'in ilhak planı krizlere yol açabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Galibaf burada yaptığı konuşmada, “Coronavirus salgınının tüm dünyayı etkisi altına almasından aylar geçiyor ve APA ülkeleri bu konuda değerli deneyimler kazanmıştır. Üye ülkelerin bu konuda sağlık, ilaç, tıbbi teçhizat yardımı ve deneyim paylaşımı sağlık alanı da dahil olmak üzere ekonomik alanında ilişkilerin geliştirilmesini sağlamıştır.  Özellikle dünya salgın sonrası daha farklı olacaktır” dedi.

Galibaf, “Hiç kuşkusuz üye ülkelerin rolü ve yasama organlarının bu konuyla nasıl etkileşime girmesi çok önemlidir. Parlamenter ekonomik diplomasiyi ve Asya Parlamenter Asamblesi (APA) üye ülkeler arasında ekonomik refahı artırmadaki rolünü göz önünde bulundurarak desteklemeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Galibaf, siyonist işgal rejiminin Batı Şeria'yı işgal altındaki topraklara ilhak planını yasadışı olduğunu belirterek, bunun bölgede yeni krizlere yol açabileceğini söyledi.

İran Meclis Başkanı Galibaf, uluslararası toplumu ve özellikle de Asya Parlamenter Asamblesi’ni siyonist rejimin bu eylemini durdurmak için gereken önlemleri almaya çağırdı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir