• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
HÜDA PAR`dan Serekaniye Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HÜDA PAR, 15 Ocak`tan bu yana Suriye Kürdistan`ın Serêkaniyê kentinde silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalarla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Çatışmaların durması için taraflar üzerinde etkin olabilecek kesimleri harekete geçmeye davet eden HÜDA PAR, Serkaniyê`deki çatışmaların sona ermesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu duyurdu.
 
HÜDA PAR tarafından yapılan açıklamada, Suriye Kürdistanı`nın Serêkaniyê (Rasuleyn) kentinde silahlı gruplar arasında yaşanan yoğun çatışmalar neticesinde, içlerinde sivillerin de olduğu yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiğinin görüldüğü belirtildi.
 
Esad devrilmeden bazı grupların diğer muhaliflere yönelmesi düşündürücüdür
Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinden de gözle görülür bir şekilde ağır silahlar ve tanklar eşliğinde yaşanan çatışmaların toplumsal huzuru bozduğu, fitne ve kaosa hizmet ettiğinin açık olduğunun belirtildiği açıklamada,"Öte taraftan Esad`ın dikta rejimine karşıtlık üzerinden silahlanan grupların Serêkaniyê`ye yönelmesi düşündürücüdür. Bu durumu emperyalist güçler ve ırkçı ülkelerce sergilenen oyunun bir parçası olarak görüyor ve derhal sonlandırılması gerektiğini düşünüyoruz.
Esad rejimi muhaliflerinden bazı grupların henüz Esad`ın dikta rejimi devrilmemişken, diğer muhaliflere yönelmesi düşündürücü ve endişe vericidir."denildi.
 
Bölgede çatışmaların durması için taraflara çağrıda bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Çatışmaların sonlandırılması ve bölgede huzurun sağlanması için taraflara çağrımız şudur:
1- Türkiye başta olmak üzere, bölge ülkeleri emperyalistlerin oyunlarına gelip bölgeyi yangın yerine çeviren politikalarına bir an evvel son vermelidir.
2- Suriye Kürdistan`ındaki Kürd kitlesinin onlarca yıldır yaşadığı mazlumiyet görülmeli, siyasal statü talep ve tercihlerine saygı duyulmalı, her türlü baskı ve dayatmadan kaçınılmalıdır.
3- Serêkaniyê bölgesinde çatışan silahlı gruplar çatışmaların halka yönelik faydadan çok zarar verdiğini görmeli, bölge ülkelerinin oyunlarına gelmemelidir.
4- Her düşünce ve fikirden olan kişi ve grupların Kürdistan bölgesinde faaliyet gösterme hakkını kabullenmekle beraber, daha önce de olduğu gibi bölgenin dışından gelen, bölgenin yerlisi olmayan silahlı grupların bölgeyi terketmesi ve çatışmalara son vermesi gerekmektedir.
5- PYD`nin Suriye Kürdistan`ındaki bölge halkı ve muhalif gruplar üzerindeki baskılarına bir an evvel son vermesi, Kürd halkının haklı çıkarlarını örgütsel çıkarlarından üstün görmesi ve buna ilişkin faaliyetlerde bulunması gerekmektedir.
6- PYD güçleri bölgesel dengeleri iyi okumalı, tekelci anlayışa son vermeli, bölge ülkelerini tahrik eden yaklaşımlardan sakınmalıdır.
7- Bölge ülkeleri, Kürdistan`da faaliyet gösteren yapılar ve silahlı gruplar olarak tüm taraflar, iç çatışmaların kimsenin faydasına olmadığını, gelecekte de olmayacağını görmeli, çatışmaya dayalı yaklaşım ve politikalarına son vermelidir."
 
"Çatışmaların durması için arabuluculuk yapmaya hazırız"
"Parti olarak bu tür çatışmaları hiçbir surette tasvip etmiyor ve bu çatışmaların durması için taraflar üzerinde etkin olabilecek kesimleri harekete geçmeye davet ediyoruz." denilen açıklamada
"Serêkaniyê`de yaşanan elim çatışmaların bir an evvel son bulması için Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) olarak her türlü desteği sunmaya ve ihtiyaç halinde arabuluculuk yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna deklare ediyor, bölgede barışın ve huzurun sağlanmasını Rabbimizden diliyoruz." İfadeleri kullanıldı. (Fırat Han-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir