• DOLAR 32.549
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2474.898
  • ...
Gaziantep Valisi Gül: “Geleceğin bilim insanları, dene-yap atölyelerinde yetişecek”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şehitkâmil Belediyesi tarafından ilçenin Çamlıca Mahallesi’ne yaptırılan Bilim Şehitkâmil Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Gül’e Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Başkan Yardımcısı Murat Özgüler eşlik etti. Fadıloğlu ve Özgüler, Vali Gül’e merkez ile ilgili brifing verdi.

İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Gül, “Bu atölyelerde, 10-12 yaşındaki çocuklar inanıyorum ki 5-10 sene sonra Türkiye’nin parmakla gösterilecek öğrencileri, çocukları olacak.” dedi.

Gaziantep’te Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile birlikte dene-yap atölyelerinin oluşturmaya çalışıldığını belirten Gül, “Öğrencilerin sınavları, seçmeleri yapıldı. Bunlardan bir tanesini de Şehitkâmil Belediyesi yapıyor. Tamamlananların ilki oldu. Gelip yerinde görelim istedik. İşin açıkçası çok içimize sindi. Bu projeyi valilik başta olmak üzere yeni yapılacak dene-yap atölyelerine de model olarak kullanalım istedik. Buradaki hem öğrenciler hem veliler için hem de bunu organize eden belediyemiz için keyif alınan güzel bir iş oldu.” şeklinde konuştu.

 

“Gaziantep’i eğitimde de hak ettiği yere getireceğiz”

Eğitimi, toplumu dönüştürmenin temel taşı olarak kabul ettiklerini belirten Gül, “Gaziantep’te birçok sıkıntımız var ama hepsini çözerken ilk adım eğitimden başlıyor. Bu da kalifiye eğitim ve yeteneklerin ayrıştırılmasıyla oluyor. İnşallah el birliğiyle hem hayırseverlerimiz hem belediyelerimiz hem merkezi hükümetimiz el ele vererek Gaziantep’i diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de hak ettiği yere getireceğiz." diye konuştu.

“Amacımız; çocuklarımızın daha iyi eğitim almasını sağlamak”

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da, “Ben öncelikle sayın valimize, eğitime vermiş olduğu destekten dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Gaziantep’te, uyum içerisinde hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Sayın Valimiz, dene-yap atölyeleriyle ilgili böyle bir çalışmayı başlatınca Şehitkâmil Belediyesi olarak biz de hemen ilk anda ‘bir tanesini alalım, hayata geçirelim’ dedik. İnşallah bundan sonraki süreçte de dene-yap atölyelerinden daha ziyade T3 Vakfı ile görüşmemiz neticesinde çalışma atölyelerinin daha öncelikli olduğunu düşünerek çalışma yapacağız. Çünkü dene-yap atölyelerinde eğitimden önce bir sınava tabi tutuluyor. Belirli kategorideki çocuklar alınabiliyor. Ama diğer taraftaki atölyelerden tüm çocuklarımızın faydalanma imkânı olacak. İnşallah en kısa sürede sayın valimiz ile yeni yapacağımız bir kütüphane protokolünün neticesinde alt katında yeni bir atölye çalışmasını başlatacağız. Bu merkezi yaparken de T3 Vakfı’ndan destek alarak yaptık.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir