• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İngiltere Başbakanı Johnson'la görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konu ile ilgili Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Sayın Bakanımız 8 Temmuz 2020 tarihinde Birleşik Krallık’ı ziyaret etti. Birleşik Krallık Parlamentosu Türkiye Grubu Başkanı Jeffrey Donaldson’la bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Brexit sonrası ilişkilerimizi daha da geliştirmek ve vatandaşlarımızın kazanılmış haklarını korumak istediğimiz ifade edildi ve parlamentolar arası ilişkilerin iş birliğimize güç kattığı vurgulandı.

Bilahare Sayın Bakanımız mevkidaşı Dominic Raab’la bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, salgın sürecinde güçlü dayanışma gösterdiğimiz ve iş birliğimizi her alanda ilerleteceğimiz kaydedildi.

Sayın Bakanımız İngiliz dostlarımızı sağlıklı ve güvenli bir şekilde ağırlamaya hazır olduğumuzu ve Manchester’da açılacak Başkonsolosluğumuz sayesinde ekonomik ilişkilerimizin daha da gelişeceğini vurguladı.

Sayınız Bakanımız aynı gün ayrıca Birleşik Krallık’ın Avrupa’dan ve Amerika’dan sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Sayın Bakanımız son olarak Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson tarafından kabul edildi. Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’a Sayın Cumhurbaşkanımızın iyi dileklerini iletti.

Ayrıca Birleşik Krallık’ın ülkemize yönelik karantina muafiyeti kararından memnun olduğumuzu ve Serbest Ticaret Anlaşması’nı tamamlayarak, ekonomik ve ticari ilişkilerimizi ilerletmek istediğimizi vurguladı.

Temaslarının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Çavuşoğlu da Boris Johnson'a bir nezaket ziyaretinde bulunduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, "Kendisini gayet iyi gördük, sağlıklı gördük ve Cumhurbaşkanımızın selamını ilettik. Aynı şekilde kendisine Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye davetini yineledik ve bebeği için tebrik ettik." diye konuştu.

Görüşmede Libya konusunda her iki ülkenin de tek çözümün siyasi çözüm olduğunu düşündüğünü belirten Çavuşoğlu, "Bundan sonra BM çatısı altında bu siyasi sürece hız vermemiz lazım ama tabii ki meşru hükümetinin de ateşkesin kalıcı olmasıyla ilgili şartları ve tereddütleri var. Onların da yerine getirilmesi lazım. Artık bir daha bu ateşkesin ihlal edilmemesi gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Çavuşoğlu, siyasi çözüm ve Libya'nın birliği ve toprak bütünlüğü konusunda Birleşik Krallık'la Türkiye arasında bir görüş ayrılığı olmadığını vurguladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir