• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

MERSİN- Mersin Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) 2013 yılına ilişkin birinci taksitinin ödeme süresinin 31 Ocak 2013 Perşembe günü sona ereceği hatırlatılarak bu yıl ilk defa uygulanacak olan kendileri ile anlaşmalı bankaların internet adresleri üzerinde de taksitlerin ödenebileceği ifade edildi.

 

Mersin Vergi Dairesinden yapılan açıklamada, \"Ödeme süresinin son günlerinde meydana gelen muhtemel yoğunluktan etkilenmemek için ödemelerin son günlere bırakılmaması gerekmektedir\" denildi.

 

Daireden yapılan açıklamada Motorlu Taşıtlar Vergisi mükelleflerinin, 2013 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi birinci taksitini belirtilen adreslere zamanında yatırabilecekleri açıklandı. Açıklamada belirtilen ödeme yerleri ise şöyle, \"Kredi kartı ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan İnternet Vergi Dairesi/Sık Kullanılanlar/Motorlu Taşıtlar Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme bölümüne giriş yapılarak.Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak. Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu Vergi Dairesi Müdürlüğüne veya Motorlu Taşıtlar Vergisini tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi Müdürlüklerine başvurarak.
Belirtilen ödeme kanallarının yanında ilk defa bu sene uygulanmaya başlanılan, internet bankacılığı kullanıcısı olmaksızın Denizbank A.Ş. , Finansbank A.Ş. ve Türkiye Garanti Bankası A.Ş.`nin internet siteleri üzerinden de söz konusu bankaların kendi kredi kartlarıyla ödeme yapabileceği ifade edildi. (Osman Öksüz-İLKHA)