• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
`Danıştay`ın Başörtüsü Kararı Önemli Bir Adımdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Memur-Sen Bursa şube başkanı Numan Şeker, Danıştay 8. Dairesi`nin Türkiye Barolar Birliği`nin meslek kurallarında yer alan avukatların `başları açık` görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurmasını "Bugüne kadar devletin atılmış en önemli adımlarından biridir" şeklinde ifade etti.

YÖK başkanının yaptığı son açıklamayı önemli bir gelişme olarak değerlendiren Şeker, "Ama 28 Şubat dönemindeki YÖK başkanları Kemal Alemdaroğlu, Erdoğan Teziç gibi fikri taşıyan insanlar iktidara geldiğinde aynı şeyler ters-düz edilir, onun için bunların hukuksal teminata alınması gerekiyor" dedi.

Geçen hafta YÖK başkanının olumlu açıklamasını hatırlatan Şeker, "YÖK başkanının açıklamasıyla, daha önce İstanbul`da 28 Şubat sürecinde üniversiteler önünde kurulan işkence turnikeleri dediğimiz turnikelerde çocuklarımızı sıkıştırarak başlarını açtırmaya yönelik çabalar sona ermiştir. Bu gerçekten önemli bir adımdır ama atılan bu adım sağlam bir temele oturtulmuş bir adım değildir. Yarın başa başka biri geldiği zaman `ben bunu beğenmedim kaldırıyorum` gibi bir yetkisi olmaması gerekiyor yani kanuni bir temeli, dayanağı olması gerekiyor" diye ifade etti.

Barolar Birliğinin başörtüsünü kaldırmaya yönelik baş açık ibareli yönetmeliğine değinen Şeker, "Danıştay kararıyla bu yönetmeliğin durdurulmuş olması ve avukatlarında başörtülü bir şekilde duruşmalara katılabilmesini ciddi bir adım olarak görüyoruz" dedi.

28 Şubat kırıntılarının temizlenmeye çalışıldığını ifade eden Şeker, "Ama bu düzenlemelerin başta da dediğim gibi hukuksal temellere oturtulması gerekiyor. Anayasa veya kanunlarda değişiklik yapmak gerekiyor. Bu meselenin kurumların başına gelen amirlerin inisiyatifine veya iki dudağının arasında ki söze bırakılmamamsı gerekiyor" dedi. (Zeki Aras-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir