• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SİİRT- TÜYAP EMİTT Fuarı`nda ziyaretçiler tarafından her yıl fuar sonunda, "Turizm Endüstrisinin Liderleri"ne verilen ödülü bu yıl Siirt standı aldı. Fuarın açık kaldığı 4 gün içinde 3 bin 500 ziyaretçi arasında yapılan araştırmada, Siirt`in standının "en iyi stand" seçildiği açıklandı.
Siirt adına fuara Siirt Valisi Ahmet Aydın başkanlığında kalabalık bir heyet katıldı. Standı ziyaret eden konuklar arasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`nun yanı sıra, bürokratlar, iş adamları, akademisyenler, sanatçılar, sivil toplum kuruluşları ve Siirtli ünlüler yer aldı.
 
Siirt Valisi Ahmet Aydın, duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen mesai arkadaşlarını kutladı. EMİTT Turizm Fuarının çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Vali Aydın, "Üç yıldan beri katıldığımız Emitt Turizm Fuarında bu yıl çok iddialı hazırlanmıştık. Tanıtım çalışmalarımıza yeni bir vizyon kazandırdık. 4 gün süren Emitt Turizm Fuarında, ziyaretçiler standımıza büyük ilgi gösterdi. Aynı şekilde medya dünyası da standımıza yoğun alaka göstererek, onlarca canlı bağlantı yaparak izleyicilerine bu güzel çalışmaları aktardı. Öte yandan İstanbul başta olmak üzere il dışında yaşayan Siirtli hemşerilerimiz, standımıza gelerek takdirlerini dile getirdiler. Bugün de fuar ziyaretçilerinin oylarıyla da en iyi stand ödülüne layık görüldük" dedi.
 
Vali Ahmet Aydın`ın ödül esnasında canlı yayında olması nedeniyle ödülü alan Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ise, iki aydan beri bu organizasyona hazırlandıklarını vurgulayarak Siirt`i tanıtmak için geceli-gündüzlü çalıştıklarını kaydetti.
 
Siirt Kültür ve Turizm İl Müdürü Remzi Uslu, son aylarda yapılan kültürel çalışmalara dikkat çekti. Emitt Fuarında birbirinden güzel çalışmalar yapıldığını belirten Uslu, "Mega şehirler ve büyük firmalar arasından birincilik ödülünün Siirt Standına verilmesi bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır" ifadelerini kullandı.
 
İbrahim Hakkı Hazretleri`nin hocası İsmail Fakirullah için Tillo`da yaptırdığı ve kozmografik bir özelliğe sahip olan türbede "Güneş hadisesinin temsili maketi de sergide yer aldı. Yılın yalnızca iki günü (Gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart ile 23 Eylül tarihlerinde) türbenin içine güneşin doğmasını sağlayan bir sistemle inşa edilen türbe her yıl yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Türbe ve "Güneş Hadisesi"nin temsili de Fuar`ın en ilgi çeken alanlarından birini oluşturdu.(Salim Kavak-İLKHA)