• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
Kılıçdaroğlu: Partide Hiç Sorun Yok(!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarın yapılacak CHP Grup toplantısında partisinde son günlerde yaşanan krizlerle ilgili açıklamalarda bulunacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu , parti içindeki tartışmalarla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, `Partide medyanın abarttığı kadar büyük bir sorun yok. AK Parti`yi eleştiremeyenler CHP`yi eleştiriyorlar. Milletvekili arkadaşlarımızın da bunu görerek hareket etmesi gerekli. Konuyla ilgili yarın açıklama yapacağım.`dedi.

Bu gerginliğin ardından partideki ulusalcıların CHP`den ayrılarak İşçi Partisi`ne katılacağı iddialarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Böyle bir algı yok" diye konuştu.

Bu olayların ardından partinin yeni bir strateji yürüteceğini belirten CHP Lideri, bu yaklaşımı yarın grup toplantısında açıklayacağını kaydetti.

IRKÇILIK KRİZİ VE İŞÇİ PARTİSİ`NE TRANSFER İDDİASI

Yarınki grup toplantısında Kılıçdaroğlu`nun önce Birgül Ayman Güler`in "Türkler ulusu ile Kürt milliyeti eşit olamaz" sözlerinin değerlendirilmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu`nun parti içindeki ulusalcıların partiden ayrılarak İşÇİ Partisi`ne katılacakları iddialarını da cevaplaması bekleniyor.

MECLİS`TE İŞÇİ PARTİSİ GRUBU KURULACAK İDDİASI

CHP`de yenilikçilerle ulusalcılar arasında yaşanan ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler`in sözleriyle zirveye çıkan tartışma sürerken, siyasi kulisler bomba bir iddiayı konuşuyor. Yeni CHP yönetimine mesafeli duran bir grup ulusalcı milletvekili, partilerinden istifa ederek Meclis`te İşçi Partisi adına grup kuracakları iddia edildi..

ÇARŞAMBA GÜNÜ İL BAŞKANLARI TOPLANIYOR

Kılıçdaroğlu`nun yarın yapacağı grup toplantısında vereceği mesajların ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak bir sonraki gün Ankara`da partinin il başkanları toplantısı yapılacak.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı 30 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında genel merkezde yapılacak toplantı, saat 11.00`de başlayacak.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında ülke gündeminin yanı sıra parti içindeki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

DİYARBAKIR İL BAŞKANI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Çarşamba günü yapılacak il başkanları toplantısında partideki "ırkçılık" krizinin gündeme gelip gelmeyeceği bilinmiyor; ancak konuyla ilgili rahatsızlığını önceden belli eden Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Nezir Güner de o toplantıda olacak.

Güner, CHP`li Birgül Ayman Güler`in TBMM`de yaptığı ve ırkçılıkla suçlanan konuşması için sert içerikli bir açıklama yapmıştı.

Kürtler`in bu ülkede misafir olmadığını, 5 bin yıldan bu yana bu topraklarda yaşadığını belirten Güner, şunları söylemişti: "Onun için herkes söyleminde dikkatli olması lazım. İnanıyorum ki bu hanımefendi de, yaptığı yanlışın farkına varacak ve özür diliyecektir"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir