• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
`İnternet kafeler kötülüğün merkezi yerleridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, gün geçtikçe Batman`daki internet kafelerin ve oyun salonları sayısının hızla arttığını vurguladı.
 
Eğitim Bir-Sen olarak, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı başında Batman kamuoyuna internet kafe ve oyun salonlarıyla ilgili geniş ve detaylı bir rapor hazırladıklarını söyleyen Özperk, hazırlamış oldukları raporu ise, tüm kamuoyuna paylaştıklarını belirtti.
 
İnternet kafeleriyle ilgili yaptıkları çalışmalardan sonra hiçbir şeyin değişmediğini vurgulayan Özperk, tam aksine Batman`daki ruhsatsız, denetimsiz olarak internet kafelerin ve oyun salonları sayısının hızla arttığına dikkat çekti.
 
İnternet kafeleri denetleyen bir ekip oluşturulmalı
Batman`da kişi başına düşen İnternet kafe ve oyun salonlarının Türkiye`deki diğer illerden çok daha fazla olduğuna işaret eden Özperk, "Eğitim Bir-Sen ailesi olarak mevcut olan Batman`da denetimsiz, kuralsız bu işi yapan mekânların kötünün merkezleri ve kötünün anaları olarak tanımlıyoruz. Çünkü internet kafe ve oyun salonlarına giden küçük yaştaki çocuklarımız her türlü suçla, kötülükle ve günahla karşı karşıya kalmakta ve o mekânlar onlara bu zeminleri hazırlamaktadır. Bizler Başta Batman Valiliğini, Batman Belediyesi`ni, Batman Emniyetini, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü`nü kanunların kendilerine verdiği yetkiyi kullanmaya ve bu görevde asli görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz" dedi.
 
Batman`daki yetkililerin internet kafe ve oyun salonları için denetleyici ve sürekli bir ekibin bu yerleri denetlemelerini isteyen Özperk, Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde de internet kafe, oyun salonlarını denetleyen ve kontrol eden bir ekip oluşturması talebinde bulundu.
 
Yetkilileri seferberliğe ilan etmeye davet ediyoruz
Özperk, "İnternet kafe ve oyun salonların çoğu ruhsatsızdır. Bu mekânlara ruhsat veren belediyedir ve belediyenin bu gibi mekânları sık sık denetlemesi gerekir. Ruhsatı olmayan ve yasadışı iş yapan bu mekânları kapatmalıdır. Çünkü bu mekânlarda cinsel içerikli suçlardan tutun da, bilişim suçları, uyuşturucu suçları ve hırsızlık suçlarına kadar suçlar işlenmektedir. Çok gariptir ki, Batman Başsavcılığı bile Batman Valiliğine internet kafe ve oyun salonlarıyla ilgili bir yazı yazma ihtiyacını hissetmiştir. Batman`daki STK yöneticilerimizi ve duyarlı halkımızı bunlara karşı bir seferberlik ilan etmeye davet ediyoruz.
 
Eğitim Bir-Sen olarak önce medyayla, sonra STK`larla ve kent konseyinde internet kafe ve oyun salonlarını gündeme getireceklerini söyleyen Özperk, çocuklarının geleceği çalınmaması için ahlaki bir sorumluluk ile bu işin takipçisi olacaklarını kaydetti.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir