• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Başörtüsü önündeki engeller kaldırılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DENİZLİ - İrşad-Der Başkanı Halil Çelik, yaptığı basın açıklamasında başörtüsünün önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.

Çelik, "Bu ülkede başörtüsü meselesinden dolayı mağdur olan binlerce insan var. Şu anda başta olan iktidar unutmamalıdır ki inançlı kesimin oyları ile başa geldiler. Yaptıkları bu davranışla kendilerine oy veren insanlara ihanet etmektedirler.
 
Başörtüsü İslam`ın en büyük sembollerindendir. Kadının ve iffetin sembolüdür. Başörtü yasağı kadına yönelik en büyük şiddettir. Bu yasak ile bacılarımız dört duvar arasına sıkıştırılmak isteniyor ve biz buna hayır diyoruz.
 
Başörtüsüne yönelik olan en ufak bir müdahale başta Allah`ın buyruğuna müdahaledir ve O`nun hükümlerine açılmış bir savaştır. İnsanın en temel hakkı olan özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır insan haklarına vurulmuş bir kelepçedir.
 
Biz AKP hükümetinden derhal bu zulme bir son verip sadece okullarda değil hayatın tüm alanlarında başörtüsünün önündeki engelleri kaldırmasını istiyoruz. Bu zulümlere karşı tüm Müslümanları ve vicdan sahibi insanları tepkilerini göstermeye davet ediyoruz" dedi.
(Necmi Durmazer - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir