• DOLAR 32.51
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2472.806
  • ...
Adana Umut Kervanı Kurban Bayramı'na hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her ayın ilk günlerinde ihtiyaç sahiplerine erzak ve maddi destekte bulunan Adana Umut Kervanı Derneği'ne, bayram günlerinde gönüllü olarak hizmette bulunmak isteyen 300 kişi başvuruda bulundu.

Adana'nın tarım, inşaat ve günü birlik işlerde çalışanların yoğun olduğu bir il olduğunu ve bu sebeple yardıma muhtaç kişilerin fazla olduğunu ifade eden Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, sosyal mesafe, el temizliği ve maske kullanımı konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Halka en sağlıklı ve dikkatli bir düzeyde hizmet etmenin gayreti içinde olduklarını vurgulayan Dizlek, "İşimiz geçen senelere oranla daha zor. Fakat gayesi sadece Allah rızası olan hiçbir kurum bundan şikayetçi olmaz. Elhamdülillah geniş üye tabanımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

Kurbanlık bağışlarını kabul etmeye devam ettiklerini de bildiren Dizlek, "Şu ana kadar 150 küçükbaş, 20 civarında da büyükbaş bağışı oldu. Derneğimize 3 bin 700 aile yardım talebinde bulundu. Başvuruda bulunan tüm muhtaç kardeşlerimize ulaşmayı ve ihtiyaçlarını bir nebze de olsa gidermeyi hedefliyoruz. Hiçbir kardeşimizi geri çevirmek istemiyoruz." dedi.

Kent genelinde asılmak üzere bin adet afiş ve branda hazırladıklarını ifade eden Dizlek, "Bu vesileyle hayırseverlere muhtaçların sesini duyurmayı amaçlıyoruz. Yaptığımız çalışmalarımızla muvaffak olmayı niyaz ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Bayramı kurban etmek başlı başına bir fedakârlıktır"

Allah yolunda her türlü çabaya ve ter dökmeye razı ve gönüllü olduklarını da ifade eden Dizlek, "Kardeşlerimiz, bayramda dahi ailesini bırakıp muhtaç halkımızın imdadına koşuyor. Yasin Börü kardeşimiz de fedakâr üyelerimizden birisiydi. Kardeşimiz Yasin, başta ülkemizin olmak üzere tüm ümmetin gençlerine örnektir." dedikten sonra konuşmasına söyle devam etti:

Kendisini öldürmek isteyenlere yardım eden, barbarların olduğu bölgeye korkusuzca giden kardeşlerimizden birisiydi Şehid Yasin. Elhamdülillah Yasin'imiz gibi binlerce yiğit kardeşimiz var. Tek gayemiz mazlum halkımıza yardım etmektir. Gençlerimiz böyle azimli çalışırken bizlerin de yerinde oturması doğru bir hareket olmaz.

Bayram günlerinde 'çocukları et kokusu almasın' diye onları eve kilitlemek zorunda olan annelerin var olduğunu üzülerek ifade eden Dizlek, konuşmasının sonunda yaptıkları çalışmaları kamuoyuna duyuran İLKHA'ya teşekkürlerini iletti. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir