• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hafızlık adayı kardeşler aileleri ve hocalarının desteğiyle eğitimlerini sürdürüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgını sebebiyle bu sene camilerde Yaz Kur'an Kursları yapılamıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde verilemeyen Kur'an dersine alternatif olarak 29 Haziran Pazartesi günü itibarıyla Diyanet TV üzerinden dersler başlatıldı.

Daha önceki yıllarda camilerde aldıkları eğitimle Kur’an-ı Kerim'i okumayı öğrenen ve yaklaşık bir yıl önce hafızlığa başlayan Muhammed ile Ömer Faruk Dalkılıç isimli kardeşler günde 2-3 saat ders çalışarak hafızlık eğitimlerini ara vermeden sürdürüyorlar.

 

Hafızlığa kendi istekleriyle karar veren kardeşler, aileleri ve hocalarının desteğiyle eğitimlerini sürdürüyorlar. Coronavirus sürecinde evde çalışarak ezberlerini yapmaya devam eden kardeşler günün belli saatlerinde hocalarını görüntülü arayarak yaptıkları ezberi hocalarına teyit ettiriyorlar.

Sürdürdükleri hafızlık eğitim süreci hakkında konuşan kardeşler, Coronavirus sürecinden psikolojik olarak olumsuz etkilenseler de aileleri ve hocalarının desteğiyle eğitimlerini sürdürdüklerini ve en kısa zamanda hafız olmak istediklerini ifade ettiler.

Muhammed Dalkılıç

“İnşallah derslerime daha fazla yoğunlaşarak en kısa sürede hafızlık eğitimimi tamamlayacağım”

Bir yıldır hafızlık eğitimi aldığını, bu süreçte ailesi ve hocasının manevi desteklerini eksik etmediklerini söyleyen 8’inci sınıf öğrencisi olan Muhammed Dalkılıç, “Çalışmak için sabah saatlerini kullanıyorum. Sabah erken kalkıp dersimi çalışıyorum. 2 saatte dersimi ezberleyip hocama veriyorum. İkindiden sonra da bir sonraki günün dersini hazırlıyorum. 3-4 aylık pandemi sürecinde derslerim biraz olumsuz etkilendi. İnşallah derslerime daha fazla yoğunlaşarak en kısa sürede hafızlık eğitimimi tamamlayacağım.” dedi.

Ömer Faruk Dalkılıç

“Hafızlık eğitimi yaparken hocamdan ve ailemden bana verdiği destekten dolayı teşekkür ederim”

Abisi Muhammed ile birlikte hafızlık eğitimi almaya başlayan 6’ncı sınıf öğrencisi Ömer Faruk Dalkılıç ise, “Günde 2-3 saat dersimi çalışıyorum. Her gün hocamı görüntülü arayarak ezberlediğim sayfayı veriyorum. Hafızlık eğitimi yaparken hocamdan ve ailemden bana verdiği destekten dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu.

Baba Resul Dalkılıç

“Hem hafızlıkta hem de normal okul eğitiminde çocuklarımıza sürekli destek verdik”

Eğitimin ailede başladığını belirten baba Resul Dalkılıç, “Çoluk çocuğumuzun ahiretini kurtarabilmek için elbette ki en güzel eğitim aile eğitimidir. Aile eğitimi olmadan hiçbir çocuk başarıya ulaşamaz. Hem hafızlıkta hem de normal okul eğitiminde çocuklarımıza sürekli destek verdik. Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem)’ın tavsiyesi üzerine çocuklarımızın en güzel şekilde ahiretlerini kurtarabilmek için gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kendi istekleriyle hafızlık eğitimi almaya başladılar”

Çocuklarına Kur’an-ı Kerim'i sevdirdiklerini ve ardından çocukların kendi rızasıyla hafızlık eğitimi almaya karar verdiklerini hatırlatan Dalkılıç, ebeveyn olarak çocuklarına gereken desteği verdiklerini ve şu anda hafızlığa devam ettiklerini söyledi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir