• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
4 aydır kapalı olan Silvan Semt Pazarı’nın giriş kapıları esnafı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen ve beraberindeki heyet, yaklaşık 4 aydır iki giriş kapısı kapalı olan ve iş yapamaz duruma gelen semt pazarı esnafını ziyaret etti.

Yaşadıkları sorunu dile getiren esnaf, Diyarbakır merkezdeki AVM’ler ve büyük marketlerin giriş/çıkış kapıları açıkken, önlem almalarına rağmen semt pazarının iki giriş kapısının kapalı oluşunu “ayrımcılık” olarak niteleyerek duruma tepki gösterdi.

Esnafların sorunlarını tek tek dinleyen Balyen, sorunun biran önce giderilmesi için İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu ile görüşeceğini ve esnafın sorunlarını ileteceğini söyledi.

Balyen, “4 aydır devam eden bir sorun üzerine Silvan Semt Pazarı esnafını ziyaret ettik. Çarşıdan giriş yapılan iki kapı ve bir çıkış kapısı var, sadece o açık. 4 aydır bu iki kapı da kapalıdır. Burada yaklaşık 25 esnaf dükkanı var. Bu esnaflar aylık 500 TL’den 3 bine kadar aylık düzenli olarak belediyeye kira veriyorlar. Esnaflarla yaptığımız görüşmede kiralarını ödeyemez duruma geldiklerini söylüyorlar. Semt pazarının giriş kapıları kapalı, sadece çıkış kapısı açık olduğu için çok sıkıntı yaşıyorlar. Coronavirus salgını olsa dahi bir giriş, bir de çıkış kapısı olması gerekir. Esnaflar defalarca yetkililerle görüşmek istemelerine rağmen hiçbir sebeple görüşme yapamamışlar. Bu esnafların talepleri dikkate alınmamış. 70’den fazla aile bu semt pazarından geçimlerini sağlıyorlar. Dolayısıyla bu durumu Kaymakam beyle görüşüp bu sorunları kendilerine ileteceğiz. Bu sorun halledilmediği için sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“En fazla 1-2 ay daha dayanabiliriz, ondan sonra işi bırakırız”

Silvan genelinde kapalı olan birçok giriş kapıları ve sokakların normalleşme süreciyle birlikte açılmasına rağmen 4 aydır kapalı olan semt pazarı kapısı esnafı iş yapamaz duruma getirdi. Duruma tepki gösteren bir esnaf yaşadığı sorunu şöyle anlattı:

“Coronavirus gelip bu semt pazarının iki kapısına mı yapıştı. Diyarbakır’da AVM’lerde 4 kapıları açık. Dilekçe vermemize rağmen yetkili şahıs ‘açmayacağını’ söylüyor. Silvan’da kapalı olan birçok kapı ve sokak açılmış olmasına rağmen semt pazarının bu kapısı neden kapalı? Bize hakçı bir gerekçe sunsunlar kabul ederiz. Şuana kadar haklı bir gerekçeleri yok. Eğer Coronavirus tedbirlerini almıyorsak baş göz üstüne, bu pazarcı esnafından birinin testi pozitif çıkmışsa eyvallah deriz. Hepimiz bunun hakkından çıkarak yanında dururuz. Ama böyle durum yokken böyle yapılması bir ayrımcılıktır. Bunu artık bu şekilde algılıyoruz. Yaklaşık 300 aile bu semt pazarından ekmek yiyor. Hepimiz mağduruz. En fazla 1-2 ay dayanabiliriz bu duruma. Ondan sonra işi bırakırız.”

Diğer yandan HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu ile görüştüğünü, Kaymakam Uslu’nun kararı tekrar gözden geçireceğini dile getirdiğini ifade etti. (İLKHA) 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir