• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Siyonist işgal rejimi, Kudüs’ün kalbinde 240 yasadışı konut inşasını onayladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni yasa dışı yerleşim konutlarının, Batı Kudüs'te Yahudilerin takıldığı ana mekânlardan birisi olan Yafa caddesinde bulunan Shaarei Tzedek Hastanesi’nin yakınlarında inşa edileceği kaydedildi.

İşgal edilmiş Filistin toprakları üzerinde kurulması planlanan Yahudi yerleşim birimlerinin, 5 bina üzerinde yükseleceği, binalarda ikamet için kullanılacak dairelerin yanı sıra ticari amaçla kullanılacak iş yerlerinin de bulunacağı öğrenildi.

Öte yandan son yıllarda inşasına onay verilen konut sayısında geçen yıllara oranla yüzde 50 gibi ciddi bir artış olduğuna dikkat çekildi.

Trump'ın Ocak 2017'de ABD'de Başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde, inşasına onay verdiği yeni konut sayısının 2 kat artış gösterdiğinin altı çizildi.

Siyonist işgalcilerin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 252, işgal altındaki Doğu Kudüs'te de 13 yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde 600 binden fazla siyonist işgalci Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir