• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: ETSO BAŞKANI`NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Erciş Ticaret Ve Sanayi Odası (ETSO)Başkanı Abdulkadir Arslan, Erciş`in depremden sonraki durumu, K Belgesi tartışmaları, yapılan çalışmalar ve daha birçok konu hakkında VAN OLAY GAZETESİ`ne önemli açıklamalarda bulundu.

Van`a ikinci üniversite kuruluyor
Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile İran Tebriz Üniversitesi`nin ortak çalışması kapsamında Van`da ikinci üniversite kurma çalışmalarına start veriliyor.

Kayan: `Yasakçı zihniyet miadını doldurmuştur`
Başörtü yasağın kaldırılması için tepkilerinin yetersizliği olduğunu ifade eden Gazeteci-Yazar Ramazan Kayan, Hükümetin yasağa sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Irkçı ve Laik uygulamalarla halka adeta kan kusturuldu
Danıştay 8. Dairesi`nin, Türkiye Barolar Birliği`nin meslek kurallarında yer alan avukatların ``başları açık`` görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurmasına ilişkin kararın genel anlamda olumlu bulduklarını belirten Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Nuri Güler, başörtüsü yasağının hiçbir aykırı yoruma ve yasakçı kurum ve kuruluşun insafına bırakılmadan, her alanda serbest olması gerektiğini söyledi.


BÖLGE: KARALOĞLU ÇALDIRANLI MUHTARLARI DİNLEDİ
Van Valisi Münir Karaloğlu, son 3 yılda Çaldıran ilçesindeki kırsal altyapı, eğitim, sağlık, sportif ve kültürel yatırımlara, devlet tarafından 90 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi.

Van`da trafik kazası: 1 ölü
Van`da meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

GAZETE VAN: BERÇEM ALKAN BAŞKALE`NİN GURURU OLDU
Van`ın Başkale ilçesindeki Başkale Merkez İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Berçem Alkan, bir yayınevi tarafından Türkiye geneli düzenlenen deneme sınavında 50 soruya doğru vererek Türkiye birincisi oldu.

Van`da Kutlu Doğum etkinliği düzenledi
AK Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı, Gevaş İlçe Kadın Kolları ile birlikte `Kutlu Doğum Haftası` kapsamında bir program düzenlediler.


VAN HAVADİS: KAN DAVASI İKİ AİLEYİ PERİŞAN ETTİ
Geçen yıl amca çocukları arasında husumet nedeniyle çıkan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından zor duruma düşen 10 anne ve 47 çocuğa yetkililer sahip çıktı.

2 çocuk annesi kayıplara karıştı
Van`da, tedavi için hastaneye giden 2 çocuk annesi kadın kayıplara karıştı.

PRESTİJ: `İNSAN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNEMLİDİR`
Van`da kasaplık yapan Nedim Can isimli esnaf, \"Ahırlar çevreye zarar veriyor. Hayvancılıkla uğraşan insanlarımız mağdur edilmeden ahırlar şehir dışında kurulacak bir bölgeye taşınmalı. Güzel bir Van hayal ediyorsak bunun olması gerekiyor\" dedi.

Akdamar`a 2. restorasyon
Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Akdamar Adası`nda ikinci restorasyon çalışmaları için tüm prosedürün yerine getirildiğini ancak soğuk hava şartları nedeniyle çalışmaların Şubat ya da Mart ayında başlayacağını söyledi.

VAN SESİ: VAN MEVDUATTA İLK SIRADA
Türkiye`de toplam mevduatın dağılımı incelendiğinde, İstanbul 330,9 milyar lira ile ilk sırada yer alırken, Kilis 188,7 milyon lira ile mevduatta son sıradaki il oldu. En fazla mevduat artışı Van, Bitlis ve Hakkari`de gerçekleşti.


WAN HABER: `RECEP AMCA BABAM BİZİ AÇ BIRAKIYOR..!`
Van`da on binlerce asgari ücretli, mesai çıkışı, çocuklarının arasına dönmemek için sihirbazlık yapıyor. Aldıkları 800 liralık maaşla, borçlulardan kaçabilmek için evine gitmeye korkan babanın dramını çocuklar yaşıyor.

İkinci üniversite kurma çalışmaları
Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile İran Tebriz Üniversitesi`nin ortak çalışması kapsamında Van`da ikinci üniversite kurma çalışmalarına start veriliyor.

MEDYA VAN: DEPREMDE HASAR GÖREN MİNARE HALATLARLA YIKILDI
Depremde ağır hasar gören Van`ın Erciş ilçesindeki cami minaresinin yıkımı demir halatlar kullanılarak yapıldı.

Van Denizi suyuna yoğun ilgi
24 Ocakta ziyaretçilere kapılarını açan 17. Uluslararası turizm fuarı EMİTT `te van valiliğinin 12.nci holde açmış olduğu, Van tanıtım standı ile adeta şenlik alanına dönüştü. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir