• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Başörtülü görevli dışarı çıkartıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Durkadın Makal, 1001 nolu sandıkta görevlendirildi, saat 10.00`a kadar bir problem olmadan sandıkta görevini yaptı. Denetlemeye gelen Seçim Kurulu Başkanı tarafından başörtüsü nedeniyle uyarıldığını ileten Makal, salonu terk etmezse hakkında tutanak tutulacağını bildirdi.

Başörtülü olarak herkesin oy kullanabildiğini belirten Makal, “Ben orada devlet memuru değilim. Sivil bir görevliyim ama seçim kurulu başkanı beni uyararak, bu halde sandık başında bulunamayacağımı söyledi. Ben burada bir günlük görevliyim başörtülü de yapabilirdim. Salon başkanı bu şekilde kalamayacağımı, çıkmam gerektiğini, yoksa tutanak tutacaklarını belirtti. Ben de dışarıya çıktım.” diye tepki gösterdi.
Daha önceden böyle bir duyurunun partiye gelmediğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Akın, : “Bu görevlimiz resmi memur değil. Neden resmi memurlar için geçerli olan kural sivil bir görevliye uygulanıyor? Bu haksızlıktır.” dedi.

Sivil görevli olduğu halde başörtüsü yüzünden tutanak tutmak istenildiğini belirten İl Genel Meclis Üyesi Ali Selek, böyle bir olayın Türkiye`nin hiçbir yerinde meydana gelmediğini, demokratik bir anlayışa da sığmadığını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir