• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Iraklı Güvenlik Uzmanı Hişam El-Haşimi, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Irak İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Saad Maan, Haşimi'nin Bağdat'ta kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Maan, El-Haşemi'nin, vücuduna isabet eden birkaç kurşunla vurulduğunu ve hastanede öldüğünü doğruladı.

 

Saldırının, El-Haşimi'nin Zeyyune'de bulunan evine yakın bir noktada motosikletli 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Suikast mahallindeki soruşturma görevlisi, motosikletli silahlı 3 kişinin, arabasında seyahat eden El-Haşemi'ye bir metre uzaklıktan ateş açtığını belirtti.

47 yaşındaki El-Haşimi'nin DAİŞ'in yanı sıra radikal örgütler hakkında yayınlanmış bir dizi çalışması bulunuyor.

Irak İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İstihbarat ve Federal Soruşturma Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında bir soruşturma komitesinin oluşturulduğunu belirtti.

Hişam El-Haşimi kimdir?

1973 yılında Bağdat'ta dünyaya gelen Hişam El-Haşimi, güvenlik ve stratejik işlerde uzman bir isim. Aynı zamanda tarihçi ve araştırmacı olan El-Hişam'ın DAİŞ ve diğer radikal örgütler konusunda yayımlanmış birçok çalışması bulunuyor.

Saddam Hüseyin hükümeti tarafından tutuklanıp hapse mahkûm edilen El-Haşimi, 2002 yılında hapishaneden serbest bırakıldı. 2003 yılından itibaren basında çalışmaya başlayan Haşimi, bu tarihten itibaren yabancı gazete ve kanallarla da çalışarak rapor ve belgeler yazmaya başladı.

1997 yılından bu yana Irak İslami grupları analiz eden El-Haşimi, akademik çalışmaları yönetim ve ekonomi lisansı-istatistik bölümü olmasına rağmen yargı ve modern el yazmalarına yönelik çalışmaları da bulunuyor. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir