• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gürsel Tekin: CHP`de CHP`li Olmayanlar Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP`de meydana gelen iç kavgalar bir türlü durulmazken, bir açıklama da Gürsel Tekin`den geldi. Tekin`in "CHP`de bundan sonra iç meseleler konusunda hiçbir şey duyamayacaksınız" dedikten yalnızca 24 saat sonra istifa şoku yaşanan CHP`deki yaşananları Gürsel Tekin açıkladı

Kılıçdaroğlu için "Çalıştığım en hoşgörülü genel başkan" diyen Gürsel Tekin, "Türk ulusu ile Kürt milliyeti bir tutulamaz" diyen Birgül Ayman Güler için "parti programımızı okumamış galiba" ifadelerini kullandı.

KİŞİLER PARTİ KURULLARINDA KONUŞMALI

İşte Tekin`in yaptığı bazı açıklamalar;

 "CHP`de bundan sonra iç meseleler konusunda hiçbir şey duyamayacaksınız" demenizden 24 saat sonra, Birgül Ayman Güler`in açıklamaları Salih Fırat`ın istifasıyla sonuçlandı. Nedir CHP`de sizi bu denli yanıltan durum?

- Partinin kurumsal kimliğini genel başkan ve MYK belirler. Bunun dışında konuşmalar, çok da partiyi bağlayan konuşmalar değildir. Bireysel çıkışlardır. Bu sadece CHP için değil, bütün partiler için geçerli. Bence iktidar partisi milletvekillerinin söylemlerinin, muhalefet milletvekillerinin söylediklerinden çok daha fazla ciddiye alınması gerekiyor. Kişilerin bireysel düşünceleri olabilir. Ama bunları ifade edecek alanlar partinin kurullarıdır. Partinin kurullarında değil, twit`lerle mivit`lerle, cartla, curtla birbiriyle konuşan siyasetçileri, doğrusu hiçbir siyasal arena kabul etmez.

BİRGÜL AYMAN GÜLER`E TEPKİ

* Siz de, Güler gibi, "Türk ulusunun Kürt milliyetiyle eşit olmadığını" mı düşünürsünüz?

- Sayın Güler, eski genel başkan yardımcımız... Doğrusu; milletvekili olmadan önce bir kısım arkadaşlarımız CHP geleneğinden gelmeyebilir. Bunu anlıyorum ama nezaketen insan partinin programını, tüzüğünü okur ve ona göre davranır. Sayın Baykal döneminde, 2008 yılında parti programına bakalım: "Ülkemizde farklı etnik yapılar, farklı kimlik ve kültürler zenginliğimizdir. Etnik kimlikler şerefimizdir" demişiz. Güler`in milletvekili seçildiği 2011 yılında da, seçim bildirgesinde, "Yeni ve özgürlükçü Anayasa" başlığı altında "Tüm yurttaşlarımızın demokratik haklarını etkin bir biçimde kullanabilmesi için, eşit, çoğulcu ve anayasal yurttaşlık ilkesini egemen kılacağız" demişiz.

VEKİL PARTİ PROGRAMINI OKUMAMIŞ

* Parti programıyla, Güler`in ifadeleri arasında çelişki var o halde.

- Zaten sıkıntı da bu. Sayın vekil parti programını okumamış o halde. Bir de şu var: 2011`deki seçim bildirgesinde, CHP olarak daha da ileri giderek, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı üzerinde çekincelerin kaldırılacağını taahhüt etmiştik. Bunun üzerine Sayın Başbakan Kayseri`de partimizi çok sert ifadelerle eleştirmişti. Biz bunları, ülkemizin geleceğini düşünerek oluşturmuştuk. Her arkadaşımız parti programına bakmak zorunda. Seçim öncesinde Demokrasi Raporu`nda "Etnik kimliği ne olursa olsun bütün yurttaşlar eşittir" demiştik. Bunlar CHP`nin programında yazılı. Partileri, programları bağlar. Kurumsal kimliğimizi genel başkanın sözleri bağlar. Buradan anlaşılıyor ki; arkadaşımız partinin programını çok iyi okumamış. Siyasal partilerin hukukunu tüzük ve programı belirler. Bunun dışına çıktığınızda suç işlemiş olursunuz.

CHP`DE CHP`Lİ OLMAYAN VEKİLLER VAR

* CHP`de CHP`li olmayan milletvekilleri mi var?

- Bu AKP`de de var. AKP`de AKP`li olmayan milletvekilleri var. MHP`de MHP`li olmayan milletvekilleri var. BDP`de de...

* Ya CHP`de?

- Var maalesef. CHP`de de CHP`li olmayan milletvekilleri var. Niye tartışıyoruz bunları? Bakın ben 30 yıldır CHP`deyim. SODEP`ten bu yana. Benim gibi partinin duayeni olan hiçbir arkadaşımız bu hataları yapmıyor.

Habertürk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir