• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Kısa sürede büyüyen ve dumanları Çanakkale kent merkezi ile yarımadanın büyük bölümünden görülen yangının söndürülmesi için bölgeye ekipler sevk edildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi, şehitliklerden uzak alanda etkili olan alevleri kontrol altına alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

TARIM VE ORMAN BAKANI BÖLGEYE GİDİYOR
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ise Manisa'daki son programını iptal ederek yangın bölgesine hareket ettiği öğrenildi.

Havadan ve karadan müdahale edilen yangına ilişkin açıklamada bulunan Bakan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"Yangına 107 arazöz, 7 dozer ve 400 personel tarafından müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına 20 helikopter ve 2 uçak katılıyor."

ÇEVRE KÖYLER BOŞALTILDI
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da ekiplerin alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Yangının herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığını belirten Aktaş, "Yangının rüzgarla şiddetini artırması durumunda Yalova köyünü tedbir amaçlı boşaltabiliriz." dedi.

Yalova köyü muhtarı ise çevre köylerdeki evlerin boşaltıldığını belirtti.

GEMİ TRAFİĞİ DURDURULDU
Öte yandan, denizden söndürme çalışmalarına da başlandığı için Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir