• DOLAR 32.566
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.383
  • ...
Zübeyir Aydar: Öcalan Söylesin Hemen Çekilelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK’nın Avrupa Sorumlusu kapatılan eski DEP Milletvekili Zübeyir Aydar, Abdullah Öcalan’ın söylemesi halinde silahlı güçlerin sınırdışına çekileceğini bildirdi.

Avrupa’da Kürtçe yayımlanan bir gazetesiye açıklamalarda bulunan Aydar, Kürt sorununun çözümünde muhatabın Abdullah Öcalan olduğunu her fırsatta tekrarlayacaklarını vurguladı.

Aydar, şunları söyledi: “Şu anda silahlı güçlerin sınırdışına çekilmesi müzakere ediliyor. Başkan Apo olmadığı sürece biz silahlı güçleri buna inandıramayız. Öcalan söylemeden ve kendisi istemeden biz silahlı güçleri sınır dışına çıkaramayız. Apo’nun bu konuda rolünü oynaması gerekiyor. Şu anda müzakereler İmralı’da, bazı görüşmeler de Oslo ya da başka bir yerde sürüyor olabilir. Sadece İmralı yetmeyebilir, diğer taraflara gereksinim olabilir. Güney başkanlığı var, diğer Kürt partileri var, yolu açacak bazı bağımsız güçler olabilir. Başlangıç iyi, ama görüşmelerin genişletilmesi gerekir.”

BDP heyetinin Öcalan ile görüştürülmesini kendilerinin istediğini kaydeden Aydar, “Abdullah Öcalan bizimle görüşmeden bir şey yapmaz. İmralı’da diyalog ve görüşmelerin yapılması bizim talebimizdi” dedi.

PKK’nın içinde farklı kanatlar olduğu iddialarını yalanlayan Aydar, şöyle konuştu: “Türkiye medyasında PKK’nın içerisinde farklı kanatlar olduğu söyleniyor. Bu doğru değildir. PKK’da ayrı ayrı gruplar yoktur. Öcalan cezaevinde olmasına rağmen siyasi konularda her şeye hakimdir. Bu konuda müzakere yapabilir, bunu yürütebilir. Ama, bu sadece yazılı ve mektuplarla olmaz. BDP heyetinin gidip gelmesiyle de olmaz. Öcalan’ın PKK liderleri ile konuşması lazımdır.”

Zübeyir Aydar, Ahmet Türk’ün İmralı ziyareti için, “Öcalan’ın sorduğu her soruya Ahmet Türk cevap veremez. PKK’da ne oluyor, HPG’nin durumu nasıl, PKK liderleri ne düşünüyor, Sayın Türk bunları bilmez” dedi.

TARAF

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir