• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep’te Kur’an-ı Kerim ve ilahi okuma yarışması ödül töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyük bir emanete ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Bu emanetin hakkını yerine getirmek için tek başına yol yapmanız yetmiyor. Fatih Sultan Mehmet Han’ın çok güzel bir sözü vardır; ‘Bir şeyi imar ederken, insanı da ıslah etmemiz gerekiyor.’ diyor. Eğer insanımızı yetiştiremezsek, imar ettiğimiz şehri, ihmal ettiğimiz nesil yok ediyor. O yüzden şehri imar ederken, nesli ihmal edemeyiz. Uzaklaştığımız değerlerin neler olduğunu sorgulamalıyız ve güzel ahlakı görmeliyiz. Bizi biz yapan değerlerimizi unutmamamız gerekiyor.” diye konuştu.

 “Kur’an-ı Kerim, dünümüzü, bugünümüzü anlamlı kılan muhteşem bir kitaptır”

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, “Çok anlamlı bir ödül törenindeyiz. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur, yarışmanın içerisinde yer alan herkes kazanmıştır. Çünkü Kur’an-ı Kerimi öğrenmeye çalışıp, okumak için gayret gösterdiniz. Kur’an öyle bir kitap ki dünümüzü, bugünümüzü anlamlı kılan muhteşem bir kitaptır. Kur’an-ı Kerim; iyilikleri, doğrulukları ve güzellikleri içerisinde barındırdığı rahmet kitabıdır. Bu kitap yücedir. Aynı zamanda yücelten bir kitaptır. Ona sarılan, onun izinde yürüyeni alıp götüren bir kitaptır. Dolayısıyla Cenab-ı Hak, bu anlamlı programı şehrimiz için berekete vesile kılsın diyorum. Çocuklarımızı bu programlara teşvik etmeliyiz.” diye konuştu.

“Kur’an-ı Kerim bir anahtardır”

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Gönüllü Kuruluşlar Koordinatörü Muzaffer Ceylan da organize edilen yarışmaların kendilerini hayırda tutmaya yönelik verilen bir çabanın sonucu olduğunu aktararak şunları söyledi:

“Kur’an-ı Kerim bir anahtardır. Büyük bir manayı içerisinde barındırır. Bu anlamı idrak etmenin ardından size bütün dünyaya model olacak hayat düzenini sunar. Bu yarışma belki birinci adımımız. Kur’an’a teşvik, Kur’an-ı gündemde tutmak önemlidir.”

Konuşmaların ardından törenin ilk etabında “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”nda  birinci olan Mehmet Fatih Güzel’e 5 bin lira, 2’nci olan Kübra Gebel’e 4 bin lira ve 3’ncü olan İbrahim Şalumlu’ya 3 bin lira para ödülü verildi.

Törenin 2’nci etabında ise, “İlahi Okuma Yarışması”nda derece giren yarışmacılardan birinciye olan Hatice Nur Uzen’e diz üstü bilgisayar, 2’nci olan Feyza Aksungur’a tablet ve 3’ncü olan Teyfik Gümüş’e ise, bin lira hediye çeki verildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir