• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Gaziantep'te yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine et dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde, proje kapsamında hayırseverlerin bağışlarıyla vekalet yoluyla kesilecek olan kurbanlar, Kızılay aşevinde kavurmaya dönüştürerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Törende konuşan Vali Davut Gül, kampanyayla amaçlarının sadece Kurban Bayramı'nda değil, yıl içerisinde de ihtiyaç sahiplerine ulaşmak olduğunu, dağıtımın yıl boyunca yapılmasının daha faydalı olacağını söyledi.

2020 yılı içerisinde Kızılay’ın vekâleten kurban kesim şartlarından Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yararlanılacağını aktaran Gül, “Bunu yaparken hem İslami usullerde kurbanın kesilmesi hem sağlıklı bir şekilde etlerin muhafaza edilmesi hem de bu etlerin kavurma yapılarak konserve haline getirilmesi imkânlarından yararlanmış olacağız. Diğer taraftan Gaziantepli hayırseverler, ilgili vakıf hesabına bağış yaptıklarında yıl boyunca Gaziantep’teki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı ihtiyaç sahiplerine belediyeler, STK’lar, muhtarlarımız aracılığı ile ulaştırılacak.” dedi.

Kampanyanın bu sene daha da önem arz ettiğinin altını çizen Gül, “Geçen sene de ihtiyaç sahibimiz vardı ama bu sene özellikle pandemiden dolayı vekâlet yoluyla ya da küçükbaş kurban kesilerek artan hisselerin yine vekâlet yoluyla kesilmesini arzuluyoruz. Kampanya, Gaziantep’in kampanyası. İnşallah Gaziantep, birlikte iş yapma kültürünü bu projede olduğu gibi diğer projelerde de sürdürür.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Vali Gül’ün onayı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Kızılay ve STK temsilcileri arasında protokolün imzaları atıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir