• DOLAR 32.572
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2430.65
  • ...
Siz önce bar, pavyon, disco yapılan kiliselerin hesabını verin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HaberYorum

Batı ülkelerinin bu tavrına baktığınızda zannedersiniz ki dinlerine inanılmaz derecede bağlılar da ondan dolayı Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine karşılar.

O halde biraz kiliselerin durumunu araştıralım.

Mesela Kanada’nın Ontario şehrinde bir kilisenin striptiz kulübüne çevrildiğini biliyor muydunuz.

Ne demek striptiz kulübü?

Özür dilerek söylüyorum, kadınların çırılçıplak soyulduğu bir yer…

Evet bir mabet böyle iğrenç bir yere dönüştülünce ciddi bir ses vermediniz.

Mesela İtalya'da San Donato kasabasında 1500'lü yıllardan kalma bir kilise pizza restoranına dönüştürüldüğünde de ses vermediniz?

Mesela Milano'da da San Giuseppe della Pace Kilisesi 2001 yılından beri disko olarak kullanılmakta. Ne o şaşırdınız mı sevgili Ayasofya müze olsuncular

Genova’da tarihi kilise binasını banka olarak kullanıyorlar.

Sadece İtalya’da 700 Kilise kullanım amacı dışında kullanılıyor. Diğer Avrupa ülkelerini de katarsak bu sayı on binleri bulacak.

Avrupa’da kiliselerin (KAPİTALİZME) satıldığını, Papanın “satın alanlar lütfen buraları bar, disko ya da eğlence merkezi olarak kullanmasın” ricasında bulunduğunu da mı bilmiyor bu müzeci Batılılar.

Son bir örnekle kapatalım

2019 yılında Amerika'nın Connecticut eyaletinin Thomaston şehrinde  kilisenin diskoya dönüştürülmesi müslümanların gururuna dokunmuş, Müslümanlar el ele vermiş ve  diskoyu satın alıp camiye dönüştürmüştü.

Sekülerizm kutsalı olmayan ideolojidir.

Seküler Batı, Ayasofya için kutsallığı iade edileceğine müze olarak kalakalsın diyerek sadece Hristiyanmış gibi davranmaktadır

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir