• DOLAR 32.339
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2234.871
  • ...
Edep Ya Hu! Kadın mısın Külhan beyi mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Ramazan Yusuf

Sosyal medyada geniş tepkiyle karşılanan sözlerden dolayı, sayın milletvekli henüz özür dilemiş değil.
Hoş bugüne dek özür dilediğine şahit olduğumuz bir milletvekili görülmüş şey değil de, yine de alışık olduğumuz klasik şekliyle, "ben yanlış yapmadım, siz aptallar beni yanlış anladınız" manasında bir açıklama yapabilirdi. Ne var ki onu da yapmış değil.
Aslında milletvekilleri bu tür çıkışları sıklıkla yaparlar. Halkımız buna alışıktır, halkın alışkın olmadığı şey, bir bayanın çıkıp da bir şeyleri bir yerlere monte etme teşebbüsünde/edepsizliğinde bulunmasıdır.
Sakın yanlış anlaşılmasın, erkekler yapınca normal de, kadınlar yapınca anormal demeye çalışmıyoruz. Bir erkeğin böylesi tabirler kullanması da terbiyesizliktir. Ancak her bireyin kabulüdür ki, bir bayan: fıtratındaki letafet, ruhundaki incelikle müsemmadır. Erkeklerin yaptıkları terbiyesizlikler her ne kadar toplum tarafından hoş karşılanmazsa da, kadınların edepsizlik ya da terbiyesizlik yapması çok daha göze çarpar, infial uyandırır. Zira bu beklenmedik bir durumdur ve latif fıtrata aykırıdır.
Fıtrat, insanoğlunun hayatta kalması ve kaliteli yaşaması için Allah tarafından insanoğlunun kodlarına yerleştirilmiş kurallar bütünüdür. İnsan yapı olarak bu kodlara uyma eğilimindedir. Bu fıtrata muhalif davranan şahıs, insanlığının bir kısmını yitirmiş olacağından, neticesi de gayet vahimdir.
Bir bayanın Külhanbeyi gibi davranması, ağzını bozması Fıtratına aykırı hareket ettiğinin en bariz göstergelerindendir. Ne yazık ki, son dönemlerde bu bozulmayı çok daha sıklıkla görmeye başladık. Hem de ekranlarda, halkın gözünün içine baka baka...
Allah sonumuzu hayr eyleye...

Bu haberler de ilginizi çekebilir