• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
Hamas`tan Önemli Açıklama !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hamas Hareketi, bugün (27 Ocak Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan bildiride, 1967 sınırlarında kurulacak bir Filistin devletini kabul etmenin Filistin`in tarihsel sınırlarından vazgeçmek anlamına gelmeyeceği ifade edildi.

Filistinli grupların "iki devletli çözüm"ü ve sivil halk direnişini kabul ettiklerini söyleyen Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ın açıklamalarını eleştiren Hamas Hareketi, "İki devletli çözüm düşüncesini hiçbir zaman onaylamadık ve onaylamayacağız da" dedi.

Ürdün nehrinden Akdeniz`e uzanan tarihi Filistin topraklarının bir zerresinden dahi taviz vermeyeceklerini bildiren Hamas Hareketi, 1967 sınırlarında kurulacak Filistin devletini işgal rejimini tanımama şartıyla onayladıklarına dikkat çekti.

Siyonist işgal rejimine karşı direniş yollarının tümünün etkin bir şekilde kullanılmasını isteyen Hamas Hareketi, sivil halk direnişi eylemlerinin Siyonist işgalciye karşı tek caydırıcı silah olduğunu ispat eden silahlı direniş eylemleriyle birlikte yürütülmesi gerektiğini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir