• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Siirt’ten Şırnak’a sevk edilen Coronavirus hastası yolda hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus (Covid-19) salgının yüksek olduğu kentlerden biri olan Siirt’te normalleşmenin ardından vaka sayısında ciddi bir artış yaşandı.

Özelikle havaların ısınmasıyla birlikte Coronavirus’ün biteceği düşüncesi rehavete neden oldu. Siirt Devlet Hastanesine Coronavirus şüphesi ile kaldırılan hastaların ise test sonuçlarının 3-4 gün sonra çıkması ve bu süreç içerisinde hastaların evlerine gönderilmesi hastalığın daha yayılmasına neden oldu.

Şu ana kadar Siirt’te kaç kişinin Coronavirus hastalığına yakalandığı veya vaka sayısının ne kadar olduğuna yönelik resmi bir açıklama yapılmadı.

Edinilen bilgilere göre, virüse yakalanan ve dün yakınları tarafından Siirt Devlet Hastanesine kaldırılan Hayrettin Nokay (70), iddiaya göre yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için ambulansla Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi.

Şırnak Devlet Hastanesine götürülmek için yaklaşık 5 saat ambulans beklediğini iddia eden Nokay’ın yakınları, hastalarının durumunun çok ağır olduğunu ve tedavisinin Siirt’te yapılması gerektiğini belirtmelerine rağmen yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle Şırnak'a gönderildiğini söylediler.

Covid-19 hastası Nokay’ın Şırnak'a giderken yolda hayatını kaybettiği belirtildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir