• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...

VAN- Bir halı mağazasının açılışına katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, 2011 yılında yaşanan depremleri hatırlatarak, yaşanan iki büyük deprem sonrası belli kesimler tarafından Van`ın bir daha eskisi gibi olmayacağı söylemlerinin; yeni açılan işyerleri ve bankalardaki mevduat artışı oranı ile boşa çıktığını belirtti.

 

Karaloğlu, bu konuda felaket tellallığı yapan kesimleri eleştirerek , "Van bitti tükendi. Giden insanlar, bundan sonra Van`a dönmez. Van eskisi gibi olmaz` dediler. Biz de her zaman bunun aksini dile getirdik. `Van, 74 milyon milletimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın el birliği ile geçmişten daha güzel olacak. Hem ekonomisi daha iyi olacak. Van`dan 80 ile misafir olarak gönderdiğimiz vatandaşlarımız geri dönecek.` dedik. Ama kimse buna ihtimal bile vermiyordu. Geçen hafta açıkladım. Van`ın nüfusu il genelinde yüzde 2,1 artarken, Merkez`in nüfusu yüzde 4.7, Erciş Merkez`in ise 3.7 oranında arttı" ifadelerini kullandı.

 

"Bankalardaki mevduat artışında yüzde 55 ile Van, Türkiye birincisi oldu"
Van`ın artan nüfusu ile birlikte ekonomisinin de eskisinden daha iyi noktalara geldiğini, BBDK`nın bankalardaki mevduat artış rakamlarıyla açıklayan Karaloğlu, "Bu hafta içerisinde BDDK, Türkiye`deki bankalarda bulunan mevduat miktarındaki artış oranlarını açıkladı. Van, bankalardaki yüzde 55,24 mevduat artışıyla Türkiye`de birinci oldu. Bu, tesadüf değil. Van depreminden sonra hükümetimizin, Başbakanımızın Van`a, Vanlıya göstermiş olduğu büyük ilgiden kaynaklanıyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum." şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmanın ardından işyerinin açılış kurdelesini Vali Münir Karaloğlu ile birlikte işletmeci Ramazan Gülbay, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Meclis Başkanı Ata Altay, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Necdet Takva birlikte kesti. (Murat Dalgın-İLKHA)