• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
Yar Der`in `Ensar Olma` çağrısı yankı buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Yardım Eli Derneği Akçakale Şubesi tarafından Suriye`den gelen mülteciler için Suriyeli muhacirlere Ensar olma çağrısıyla başlattığı yardım kampanyası devam ediyor. Toplanan yardımlar dernek üye ve gönüllüleri tarafından tespit edilen Suriyelilere ulaştırılmaya başlandı.
 
Kampanya ve toplanan yardımlarla ilgili bilgi veren Yar Der Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, "Akçakale Yar Der olarak ülkelerindeki savaştan kaçarak bizlere sığınan Suriyeli muhacir kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım etme kampanyası başlattık. Çünkü onlara muhacir gözüyle bakıyor ve İslam`ın öğretilerine dayanarak onlara Ensar olmayı hedefledik. Bu sebeple STK olmamız hasebiyle halkımıza günler öncesinden bu çağrıyı yaptık İlke Haber Ajansı yoluyla yaptığımız çağrıya inanın Türkiye`nin birçok yerinden telefon aldık. İzmir den bizi hayırsever bir emekli öğretmen arayıp bu kardeşlerimize Ensar oldu üstelik onları tanımadan görmeden. İşte İslam`ın güzelliği budur. Müminler kardeştir düsturuyla hareket eden bu kardeşimiz Suriye`den gelen yaklaşık otuz ailenin yarasına merhem oldu. Aynı şekilde Şanlıurfa Yardım Eli Derneği, bize el uzattı" şeklinde konuştu.
 
Kampanya kapsamında kendilerine ulaşarak destek veren STK ve hayırseverlere teşekkür eden Yılmaz, daha fazla yardıma ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Gelen yardımlar kafi değil çünkü Akçakale`ye yüzlerce aile sığınmış durumda. Dernekteki erzak ve giyim stoklarımız tükenmiş durumda çünkü bizler Suriyelilerin yanı sıra kendi halkımızın fakirlerini de ihmal etmiyoruz. Savaş öncesi derneğimize kayıtlı olan 130 aile de muhtaç durumda" dedi.
 
Bir saat içinde otuz aileye ulaştıklarını ve her ailenin diğer aileden daha zor durumda olduğunu belirten Yılmaz, STK`lara seslenerek, "Gelin bu ailelere sahip çıkın bizim aracılığımızla veya kendiniz. Bu insanlar mağdur, yardıma muhtaç bu kış şartlarında yaşam koşulları zor.
 
Ayrıca Yar Der olarak halkımıza sesleniyoruz: Kendimizi bu insanların yerine koyup hareket edelim" ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan Yar Der tarafından yardım ulaştırılan 65 yaşındaki İlyas adındaki Suriyeli mülteci, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bizler Suriye`nin Deyrezzor kentinden kaçıp Akçakale`ye sığındık. Ben gelinlerim ve torunlarım toplam 24 kişiyiz ve kiralık bir evde oturuyoruz. Kiramız 350 TL. Benim bu kadar nüfusa bakacak durumum yok. Çocuklarım Suriye`de savaşıyor, gelin ve torunlara ben bakmak zorundayım. Ev sahibi her gün kirayı istiyor. Küçük çocuklar var hastalanıyoruz. Türkiye`de elektrik parası çok, elektrik borcumuzu ödeyemiyoruz. Sağ olsun hayırseverler bakıyor ama kifayet etmiyor. Biz Akçakale halkından memnunuz ama mahcup da oluyoruz. Bu nereye kadar böyle devam edecek." (Halil Aydın - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir