• DOLAR 32.439
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2478.785
  • ...
İmam hatiplerden ortak çağrı: “Diyanet TV bir fırsattır, bu fırsatı kaçırmayalım”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl örgün eğitimin sona ermesiyle başlayan ve yaklaşık 2 buçuk ay süren yaz Kur’an kursları, bu yıl virüsün bulaş riskine karşı camilerde yapılamıyor.

 

Öğrencilerin Kur’an’dan ve dini bilgilerden mahrum kalmamaları için geçen yıllardan farklı olarak Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan kararla Diyanet TV üzerinden ve online olarak yapılıyor.

Diyanet TV üzerinden yapılan derslerin hem çocuklar hem de büyükler için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Vanlı imam hatipler, çocuklar kadar büyüklerin de Diyanet TV üzerinden yapılan derslere katılmaları gerektiğini ifade etti.

Pandemi sürecinde dolayı herkesin bir imtihandan geçtiğini belirten Yukarı Norşin Cami İmam Hatibi Yunus An, “Tabii ki bu imtihanda herkesin farklı sınandığı durumlar var. Kimisi eğitim durumuyla, kimisi ibadet hayatıyla kimisi sağlığıyla, velhasıl Allah’u Teâlâ bizi bir şekilde imtihan ediyor. Bu imtihan çerçevesinde pandemi döneminden dolayı Millî Eğitim Bakanlığı’nın okulları erteleme durumu vardı. Diyanet İşleri Başkanlığı da pandemi sürecinden dolayı bu sene yaz Kur'an kurslarını Diyanet TV üzerinden yapma kararı aldı. Bu karar bizi hüzünlendirse de tedbir babında tabii ki sevindirdi. Çocuklarımız her sene caminin manevi havasını teneffüs ederken, bu sene ekran karşısında Kur'an'ın bize iletmek istediği mesajları almakla yetinecekler. Cenab-ı Hâk, bu şekilde de muvaffak olmayı nasip eylesin.” temennisinde bulundu.

 

“Diyanet TV haftanın 5 günü eğitim veriyor”

Diyanet TV üzerinden haftanın 5 günü program yapıldığını hatırlatan An, şunları söyledi:

“Her gün 10.30 da Elif-Ba dersi, 11.00'da dini bilgiler dersi ve 17.00'da Kur’an ve tecvit dersi olmak üzere 3 kategoride dersler verilecek. Cenab-ı Allah, bu şekilde de hizmet etmeyi ve onun mesajını insanlara iletmeyi nasip etsin. Rabbim cümlemizi muvaffak eylesin. Bizi inşallah bu konuda mağdur eylemesin. Çocuklarımızı çok güzel bir şekilde Kuran’ının mesajını almış, dini bilgilerini kuşanmış bir şekilde yetiştirmeyi bizlere nasip eylesin. Her sene çocukları nasıl camiye gönderip eğitim aldırıyorsalar, bu sene aynı özeni ekran başında göstermelerini istiyoruz. Diyanet TV’miz Elhamdülillah çok güzel bir şekilde yetişmiş hocalarıyla hizmet vermeye devam edecek inşallah. Rabbim muvaffak eylesin.”

“Her sene yaz Kur’an kurslarında camilerimiz cıvıl cıvıldı”

Her yıl yaz Kur’an kurslarında kendi camisinde 300’e yakın öğrencinin ders aldığını belirten Van ÖNDER Başkanı ve Hazreti Ömer Camii İmam-Hatibi Mehmet Emin Akan, “Rabbim bu pandemi sürecinde geçirmiş olduğumuz sıkıntıları ve eziyetleri günahlarımıza kefaret kılsın. Her sene okulların yaz tatiline girmesiyle beraber hem camilerimizde hem de Kur'an kurslarımızda yaz Kur'an kurslarımız başlıyordu. Bu camimizde de 300'e yakın öğrencimiz ders alıyordu. Camimiz cıvıl cıvıldı. Sabah saat 09'dan saat 12'ye kadar derslerimiz devam ediyordu. Ama bu sene pandemi dolayısıyla camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda yaz Kur'an kursu yapılamayacağı için Diyanet İşleri Başkanlığı bununla ilgili çok güzel bir atağa geçti. Diyanet TV ve online üzerinden dersler verilecek. Velilerimiz bu konuda hassasiyetlerini göstersinler.” dedi.

 

“Çocuklar üzerinde baskı kurup derslerden soğutmayalım”

Yaz Kur’an kurslarını Diyanet TV üzerinden verilmesinin hem çocuk hem de büyükler için çok faydalı olacağını belirten Akan, çocuklar üzerine baskı yapılıp derslerden soğutulmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Akan, “Biz ders verdiğimiz bütün öğrencilerimizin velilerine ulaşarak Diyanet TV için bilgilendirdik. Ben bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Çocuklarımızı boş bırakmayalım. Diyanet TV’ye internet üzerinden kayıtlarını yapalım. Kayıtlarını yaptırdıktan sonra ilçe müftülüklerinden çocuklar için dini bilgiler, dinimi öğreniyorum ve Kur'an-ı Kerim Elifbası kitaplarını alabiliriz.  Çocuklarımız mutlaka bu yaz Kur'an kursu üzerindeki değerlendirmelerini yapsınlar. Veliler olarak bizler de çocuklarımızla beraber bu yayını izleyelim. Çocuklarımıza moral ve motivasyon bakımından faydalı olur. Çünkü geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. Çocuklarımızı boş bırakmayalım ama baskıcı da olmayalım. Çünkü ikinci dönem okula hiç gidemediler. Hep evde kaldılar. EBA TV üzerinden derslerini takip etmeye çalıştılar. Onlar için de bir sıkıntı oldu. Oyun zamanında oyun oynasınlar. Arkadaşlarının yanına da fazla gitmesinler. Çünkü hem 65 yaş üstü kişilerin hem de küçük çocukların bu hastalığı kapma riski daha fazladır. Bu konuya dikkat etsinler. Ama Diyanet TV üzerinden verilen eğitimler için mutlaka kayıtlarını yaptırsınlar. Kitaplarını ilçe müdürlüklerinden alsınlar. Bize de ulaşırlarsa biz de kendilerine yardımcı oluruz. Bunu mutlaka değerlendirsinler ama velilerimiz mutlaka çocuklarıyla beraber Diyanet TV’yi izlesinler.” ifadelerini kullandı.

“Dersler 1 Temmuz itibarıyla başladı”

Bu sene yaz Kur'an kurslarının camilerde olmayışından dolayı hüzünlü olduğunu dile getiren Van Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Salih Tanrıant ise, “Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem), ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerdir.’ buyuruyor. Bu düsturu senelerce burada yaptık. Ama bu sene yapamamanın hüznünü yaşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1 Temmuz günü itibariyle Diyanet TV üzerinden Kur’an-ı Kerim Elifba dersleri ve temel dini bilgiler dersleri verilmeye başlandı. Bu da çok güzel oldu. Biz de cemaatimizi ve öğrencilerimizi Diyanet TV’ye yönlendiriyoruz. Okullar tatil olduğu için çocukların hepsi evlerindedir. Pandemi sürecinden dolayı pek kimse evinden çıkamadığı için güzel bir takip oluyor. Öğrencilerimiz şu an Diyanet TV üzerinden dersleri takip ediyorlar. Allah’u Teala İnşallah bu pandemiyi İslam beldelerinin ve Müslümanların üzerinden kaldırır inşallah. Çocuklar ders saatinde derslerini takip etsinler, dersten sonra da dışarıda açık alanda sağlık kurulunun tavsiye ettiği şekilde maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat ederek oyun da oynasınlar. Üzerlerindeki enerjiyi atsınlar. Biz de bunları tavsiye ediyoruz. Yani sabahtan akşama kadar bir taraftan okul dersleri, bir taraftan Kur'an dersi, çocuk ister istemez evde bunalıyor ama açık alanlara gidip oyunlar oynaması, vakit geçirmesi, çocuklar için faydalı olur. Biz bunu cemaatimize ve çocuklarımıza tavsiye ediyoruz.” dedi.

 

“Diyanet TV’den sadece çocuklar faydalanmıyor”

Diyanet TV üzerinden verilen derslere her yaş aralığında kişilerin katılım sağladığını dile getiren Tanrıant, şu ifadeleri kaydetti:

“Cami cemaatimizden aldığımız bilgilere dayanarak söylüyorum, büyüklerde ders alıyor. Evde bayanlar takip ediyor. Yani sadece çocuklar değil, 40-45 yaşında insanlar ellerine Elif Ba’yı alıp, televizyonun karşısına geçip, dersleri takip ettikleri bize söyleniyor. ‘Hocam biz de okuyabilir miyiz?’ deyip Diyanet TV takip eden bir sürü büyüklerimiz var. Diyanet TV üzerinden yapılan bu derslerin büyükler üzerinde de çok ciddi etkileri var. Normalde vakti olmayan kişiler sabah 9 buçukta kalktığında çocuklarıyla beraber Diyanet TV'nin karşısına geçip dersleri takip ediyorlar. Cemaatimiz den Elif Ba talep edenler oldu. Biz de bunları temin ettik. Müftülükler tarafından ücretsiz kitaplar veriliyor. Bunları temin ettik. İş yerinde vakit bulan kişiler var. Yine aynı şekilde Diyanet TV açıp, dersleri takip ediyorlar. Hatta gelip bize doğru okuyup okumadıklarını da soruyorlar. Şu an çok güzel olumlu tepkiler alıyoruz. Allah devamını getirsin. Ama camide çocukların cıvıl cıvıl koşarak oynaması ve eğitim görmesi bizleri de çocukları da neşelendiriyordu. Şu anda camilerin boş kalması bizleri hüzünlendiriyor. İnşallah bu süreç biter bizler de çocuklarımıza kavuşuruz.” (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir