• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
EMİTT Fuarı`nda Batman standına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bu yıl on yedincisi düzenlenen ve yetmiş ülkeden 4 bin 500 katılımcının yer aldığı Uluslararası EMİTT Fuarında Batman Valiliği standı yoğun ilgi gördü.

 

Fuardaki Batman valiliği standında temsili olarak sergilenen tarihi Zeynel Bey Kümbeti ve Hasankeyf mağarası maketleri adeta ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle insanlığın ilk yerleşik düzene geçtiği mekan olarak kabul edilen Hasankeyf mağarası önünde fotoğraf çektirmek için ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Batman Standını ziyaret eden misafirlere her gün bin adet ücretsiz çekçekli çanta hediye edildi. Üzerinde Hasankeyf fotoğrafı yer alan çantaları almak için standın önünde uzun kuyruklar oluşurken zaman zaman da izdiham yaşandı.

 

Devam eden fuardaki Batman standını başta Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan olmak üzere birçok ilin valisi, belediye başkanı, sanayi ve ticaret odası başkanı, siyasi parti temsilcileri ile gazeteciler ziyaret ederek beğenilerini dile getirdi. Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve diğer misafirlere ziyaretlerinin anısına altın yaldızlı Hasankeyf tabağı ile Hasankeyf battaniyesi hediye edildi.

 

Batman Valiliği standında görev yapan personelin yöresel kıyafetler giyerek ziyaretçileri karşılamaları da büyük ilgi topladı. Stand fuarda çekim yapan televizyon kanallarının da en çok ilgi gösterdiği yer oldu. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir