• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fabrika İşçilerinin eylemi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN- Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler sendikaya üye oldukları için işveren tarafından işten çıkarılan 250 iş arkadaşlarının haklarını aramak için bugün saat 12.00`de Demokrasi Parkında tekrar bir araya geldiler. İşçiler, istekleri yerine gelene kadar eyleme devam edeceklerini söylediler.

 

Toplanan, işçiler adına bir konuşma yapan Öz İplik İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Kaplan şöyle konuştu: \"Bugün buraya toplanan arkadaşlarımız buraya niçin toplandı bu arkadaşlarımız terörist değil, yasa dışı bir örgüte üye değil işverenin işyerine ortak olmak için değil işverenin sayısız arabalarını elinden almak için toplanan bir kalabalık değildir.

 

Bu arkadaşlarımız buraya haklarını aramak için toplanmıştır.\"
Sermaye düşmanı olmadıklarını ve gerektiğinde işverenin sermayesini yükselttiklerini ifade eden Kaplan, \"Fakat işveren çıkartılan işçilere `sendikadan istifa et gel seni öyle işe alayım` diyor. Sendikaya üye olmak yasa dışı bir olay değildir.

 

O halde soruyoruz sen niye Sanayi Odasına, Ticaret Odasına, Odalar ve Borsalar Birliğine kayıt oluyorsun. Bu işçiler yasal haklarını kullanmıştır, ey Allah`tan korkmaz. Verilen maaşları `Alın ilaç paranız olsun` diyen birisi sanayici mi yoksa soyguncu mudur? Onu anlamak istiyoruz.\" İfadelerini kullandı.


Sendika olarak işçilerin yanında olduklarını belirten Kaplan, \"Birlik ve beraberliğinizi bozmayın, işverene karşı köle olmadığınızı gösterin kimsenin hakkı bir yere gitmez.\" dedi.

 

Gereken bütün işlemlerin yapılarak işçilerin tüm haklarını geri alacaklarını ve bundan kimsenin endişesinin olmaması gerektiğini ifade eden Kaplan, \" Noterde attığınız imzalar sizin şerefinizdir o şerefinizi işveren olan Güçlü Tekstile geri iade etmeyin!\" şeklinde konuştu.
(İLKHA- Cemil Özdaş)

Bu haberler de ilginizi çekebilir