• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
İstanbul Kayaşehir Ayakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

İSTANBUL - Kayaşehir 11, 12, 13 ve 14. bölgede yaşayan TOKİ sakinleri, çözülmeyen sorunları ve astronomik şekilde yüksek gelen doğalgaz faturalarından dolayı tepkili. Genelde dar gelirli ailelerin kaldığı Kayaşehir TOKİ`de bu ay doğalgaz faturaları 700 ile bin 500 TL arası geldi. 8 ay boyunca site yönetiminin bina eksiklerini tamamlamamasından dolayı hiç gelmeyen faturalar birikerek TOKİ`de Yoksul Grubu olarak ifade edilen bu ailelerin faturalarına yansıtıldı.

 

Yine site yönetimlerinin işgüzarlığı sebebiyle faaliyete geçirilmesi gereken güneş enerji sistemleri ile çalışan panellerin devreye sokulmaması da faturalara tuz biber oldu. Gelen faturalar karşısında şok yaşayan Kayaşehir sakinleri, Hükümet ve TOKİ yönetimine tepkili. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat`ın da katıldığı basın açıklamasında TOKİ sakinleri yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

 

TOKİ sakinleri sorunlarını şu şekilde sıraladı;
1- Doğal Gaz faturalarının astronomik bir şekilde yüksek gelmesi.

2- Site yönetiminin kendileri tarafından seçilerek değil TOKİ tarafından atanarak belirlenmesi.

3- Şehir merkezine ulaşım sağlayan otobüslerin sadece iki hattan ibaret olması. Bunlarında sadece Yenibosna ve Mecidyeköy`e sefer yapması. Ayrıca TOKİ içerisinde iç hatların olmaması.

4- Yoksu gurubunun ikamet ettiği bu bölgelerde daire aidatlarının ödenen daire taksitlerine oranla çok yüksek olması.

5- Yerleşimin 8 aydan bu yana gerçekleştiği ve yaklaşık 5 bin kişinin ikamet ettiği TOKİ`de sağlık ocağının hala faliyete girmemesi.

6- Yine TOKİ kayaşehir 11, 12, 13 ve 14. Bölgelere hizmet verecek olan caminin hala inşaat halinde olması.

7- Yaklaşık 5 bin kişinin ikamet ettiği bu bölgelerde sadece biri bölümü ilkokul diğer bölümü ortaokul olarak kullanılan bir okulun olması ve TOKİ sakinlerinin çocuklarını uzak ilçelerdeki okullara servislerle göndermek zorunda olmaları.

8- Şu ana kadar hizmette olması gereken iki okulunda inşaat halinde olması.

9- Ev cve ihtiyaçların karşılanabileceği bir alışveriş merkezinin olmaması .

10- TOKİ oturumlarının başladığı dönemlerde çevre düzenlemesi adı altında her daireden 800 Tl tahsil edildiği halde çevre düzenlemesi için yapılan her değişiklik için yeniden ücret talep edilmesi.

 

Sesimizi Duyun Artık
Sorunlarının bir an önce çözülebilmesi için Hükümeti ve Çevre ve Şehircilik Baklanlığı`nı göreve çağıran Kayaşehir TOKİ`sakinleri, \"Sesimizi duyun ve TOKİ`lerde yaşanan sorunları bir an önce çözün\" diye seslendi.

Basın açıklamasında kısa bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, \"Burası için uydu şehir diyorlardı. Ama gördüğümüz kadarıyla uydurma şehir olmuş. Bu sorunların Mecliste de görüşülebilmesi için Hükümete soru önergesi verdik. Sorunlar çözülünceye kadar bu işin takipçisi olacağız.\" dedi.
(Yasir Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir