• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...
Bursa İHH`dan Suriye`ye 5 TIR yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İHH Bursa şubesi Suriye`ye 5 tır yardım daha gönderdi. İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaplan gönderdikleri bu yardımlarla birlikte toplam 19 TIR yardım gönderdiklerini belirtti.

 

Acil ihtiyaca göre yardım gönderdiklerini ifade eden Hüseyin Kaplan; \"Kışın gelmesiyle birlikte daha önce battaniye ağırlıklı yardım gönderiyorduk. Bu dönemde yaklaşık 45 ton odun göndereceğiz. Çadırlarda elektrik olmadığı için daha önce gönderdiğimiz elektrikli sobaları kullanamıyorlar yakacak bulamadıkları için de soğuktan donan kardeşlerimiz oldu.

 

Bu vesileyle 45 ton odun, 25 ton kuru gıda, 25 ton da battaniye ve tekstilden oluşan giyim malzemesi topladık. Bunların para değeri de 150 bin TL civarında.\"dedi.

 

Suriye`nin geniş bir coğrafya olduğunu ve İHH çalışmalarının tek başına yeterli olmayacağını dile getiren Kaplan, \"Sivil toplum kuruluşlarının harekete geçmesini ve bu bölgeye duyarlı olmalarını da talep ediyorduk. bugün 2 tane sivil toplum kuruluşu da kamyonlarıyla destek verdiler bu bizim için sevindirici bir durum. İnşaallah kamuoyu biraz daha duyarlı olursa Suriye`deki kardeşlerimiz bu kışı biraz daha rahat geçirmiş olacaklar\" diye konuştu.

 

Yardım yapan derneklerden Asır-Der başkanı Ertuğrul Konakoğlu da yaptığı açıklamada, \"Yaradana sonsuz hamdu senalar olsun bugün bir hayır kervanı daha yola dizildi ve duamız odur ki, Allah Mustazafların eliyle bu zalimlerin sonunu getirsin bu zulüm bitsin. Bu konuda duyarlı olan tüm halkımıza sonsuz teşekkürler ediyorum.\"

 

Yapılan konuşmaların ardından yardım yüklü TIR`lar, dualarla Suriye`ye uğurlandı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir