• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Van Valiliği  kurban kesim yerleriyle ilgili alınan tedbirleri açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesim yerleri, randevu vakitleri hakkında açıklamalarda bulunan Van Valiliği, kurban kesimi sırasında olası bir bulaşının önüne geçmek için alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı.

Van Valiliği tarafından yapılan duyuruda, "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 30.06.2020 tarih ve 2020/76 sayılı kararı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu oluşturulacak ve bu komisyon tarafından belirlenen kurban kesim yerlerinin günlük kesim kapasitesi bilgisi 20.07.2020 tarihine kadar çeşitli iletişim kanalları kullanılarak kamuoyuna duyurulacaktır." denildi.

Açıklamada, "Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerlerin işletmecilerinin/sorumlularının, kurban kesilecek her bir gün için oluşturacakları randevulu kesim bilgisini içeren listeyi kurban kesim yerinin girişinde ve görülebilecek şekilde duyurulacaktır. Kurban kesim yerlerinin işletmecileri/sorumluları tarafından kurban kesim saatine ilişkin randevu bilgisi, kurban kesim yerinden hizmet alacaklara SMS yoluyla bildirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Kesim işlemlerinin bayramın ilk gününde yoğunlaşmaması için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtilen Valilik açıklamasında, "Kesim yerlerinde kesim yaptırmak isteyen kişilerin talepleri mümkün olduğunca bayramın üç gününe eşit sayıda randevu verilecek şekilde planlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Kurban kesim yerlerinin işletmecileri/sorumluları 30 Temmuz 2020 Arife günü, Kurban Bayramının birinci günü için oluşturulan randevu bilgisini; 31 Temmuz 2020 tarihinde, Bayramın ikinci günü için oluşturulan randevu bilgisini; 1 Ağustos 2020 tarihinde, bayramın üçüncü günü için oluşturulan randevu bilgisini İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonuna bildirecektir." bilgisine yer verildi.

Valilik açıklamasının sonunda, "Kesim yerlerinde oluşacak kalabalığı azaltmak amacı ile hisse sahipleri dışındaki kişiler kurban kesim yerlerine alınmayacaktır. Her kurban için hisse başına parçalama işi, kurbanı kesen veya parçalama işlemi için görevlendirilen kasap/kurban kesim elemanları tarafından yapılacaktır. Kurban sahiplerinin kurban kesim yerlerinde bir arada bulunarak parçalama işlemi yapmasına müsaade edilmeyecektir." denildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir