• DOLAR 32.487
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2490.547
  • ...
Mali işgali Bursa`da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Özgür-Der Bursa Şubesi, Fransa`nın mali işgalini protesto eden bir basın açıklaması düzenledi. Ömer Faruk Sevim`in yönettiği program Orhan Gazi Parkı`nda gerçekleştirildi. Eylemde emperyalistlerin işgalini kınayan ve Müslümanlara destek olmaya davet eden pankart ve dövizler açıldı. Söz alan Şube başkanı Aziz Avar, emperyalist mantığı ve etki alanlarına dikkat çeken konuşmasında Mali işgaline karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

 

Daha önce Mübarek ve Eset gibi diktatörlere destek veren güçlerle İslam beldelerini işgal eden güçlerin aynı olduğunu ifade eden Aziz Avar, \"Emperyalistlerin dünyaya terörist olarak sunduğu ve işgal için gerekçe gösterdikleri kişi ve yapılanmalar, İslami değer yargıların hayata geçirilmesi ve ona bağlı bir yönetimin kurulmasını isteyen Müslümanlardır. Bizler Ortadoğu`da kıyama kalkan kardeşlerimiz ile Afrika kıtasında emperyalistlerin çirkin işgaline maruz kalan kardeşlerimiz arasında hiçbir fark gözetmiyoruz. Mübarekler`i, Burgibalar`ı ve Esedler`i yöneten batılı güçlerin bugün Somali, Sudan, Mali veyahut Afrika`nın herhangi bir yerinde zalimce hüküm ferma eden güçler ile aynı olduklarını biliyoruz. Tıpkı Bosna`da Afganistan`da veyahut Irak`ta asla unutamayacağımız vahşetleri yaşatan kişilerin aynı olduğunu bildiğimiz gibi. Dünya ülkelerinin, kirli emelleri çerçevesinde tevil ederek yokmuş gibi göstermeye çalıştıkları Mali işgaline karşı sessiz kalmamız söz konusu olamaz!\"

 

\"Katil Fransa mali`den defol, Mali halkı yalnız değildir, emperyalizm yenilecek İslami direniş kazanacak, katil Fransa Mali`den defol, yaşasın İslami mücadelemiz/yaşasın küresel intifada, Mali`ye özgürlük direnişle gelecek, Bursa`dan Mali`ye direnişe bin selam\" sloganların yoğun olarak atıldığı eylemde \"Emperyalist Fransa Mali`den defol, Fransa`nın müdahalesi terörizmdir, emperyalizm yenilecek İslami direniş kazanacak, dövizleri açıldı.
Özgür Der üyesi İbrahim Taşan tarafından okunan basın bildirisinde; Mali`nin batılı zorbalarca işgali yeni bir şey olmadığı gibi şu günlerde baş gösteren işgalin oldukça önemli nedenlere dayandığı belirtildi.

 

Taşan, \"Emperyalist güçler daha önce birçok Müslüman toprağını işgal ederken dile getirdikleri gerekçeler ile Mali`ye saldırmaktadırlar. Demokrasi ve özgürlük getirmek bahanesi ile girdikleri coğrafyalara kan, gözyaşı, zulüm ve diktatörlükten başka hiçbir şey getirmeyen bu müstekbirler, bugün de Mali`yi işgal ederken aynı yalanı uydurmakta ve kardeşlerimizi katletmektedirler\" diyerek, emperyalist politikalara dikkat çekti.

 

Okunan bildirinin ardından tekbirler eşliğinde eylem sona erdi. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir