• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
BBDH`de ilk defa BAYPASS operasyonu yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde (BBDH) ilk defa Açık Kalp Ameliyatı (BAYPASS) yapıldı. İstanbul Kartal Koşuyolu Araştırma Hastanesi`nden gelen uzman bir ekip gözetiminde yapılan açık kalp ameliyatı Bölge Hastanesi`nde bir ilkin de başlangıcı oldu.

 

Koşuyolu Araştırma Hastanesi hocalarından Op. Dr. Mehmet Balkanay gözetiminde ve Bölge Hastanesi Kalp Cerrahları Op. Dr. Sinan Güçer, Op. Dr. Fırat Ayaz, Op. Dr. Elmas Üreyen ve Anestezi Uzmanı Zeki Cengiz`in de katıldığı açık kalp ameliyatı başarılı geçti. Batman Bölge Devlet Hastanesinde bundan sonra da bu hizmetin verileceği belirtildi.

 

20 Günde 75 Hastaya Anjiyografi Uygulandı
Gerçekleştirilen BAYPASS ameliyatı ile ilgili olarak Hastane Yöneticisi Op. Dr. Adnan Tuna şöyle konuştu: \"KVC (Kardiyovaskuler cerrahi) ünitemizde iki hastaya BAYPASS yani açık kalp ameliyatı yapıldı. Kartal Koşuyolu Araştırma Hastanesi Hocalarından Op. Dr. Mehmet Balkanay gözetiminde ve hastanemiz kalp cerrahları ile birlikte yapılan açık kalp ameliyatı başarıyla sonuçlandı. Ayrıca yaklaşık 20 gün önce hizmet vermeye başlayan anjiyo ünitemizde 75 hastaya anjiyografi uygulandı. Bunun dışında 8 hastaya da balon ve stend uygulandı\"(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir