• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Ensar Der: İnancın önündeki engeller kaldırılsın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Ceylanpınar ilçesinde yaptığı yardım çalışmalarıyla tanınan Ensar Der yaptığı basın açıklaması ile inancın önündeki engellerin kaldırılmasını istedi.
 
Ensar Der üyesi ve TESSEP Ceylanpınar Temsilcisi Mehmet Gül imzasıyla yapılan açıklamada,iktidardan beklentilerinin Türkiye`deki kronikleşmiş birçok sorun gibi özellikle inancın önündeki engellerin kaldırılması ve bilhassa başörtüsünün önündeki sanal engellerin kaldırılması olduğunu ifade etti.
 
MEB yönetmeliği ile başörtüsü takan inançlı insanların zor durumda bırakıldıklarına dikkat çeken Gül; hükümetin , oyları ile iktidara geldiği inançlı insanlara adeta ihanet ettiğini söyledi.
 
Gül açıklamalarına şöyle devam etti: "Yıllarca yaptıkları propagandalarda inançlı insanların oylarını almak için bukalemun gibi renkten renge giren bu siyasetçiler oturdukları makamların kendi mülkleri olduğunu ve bu makamlarda diledikleri gibi at koşturacaklarını zannettiler herhalde. Ama daha önceki basın açıklamalarımızda da dile getirdiğimiz gibi mahkeme kadıya mülk olmamıştır.Makamını bırakmak zorunda kalan sayın bakanın da dediği gibi eğer isteseler başörtüsünü tüm kamu kurumlarında serbest bırakabilirlerdi. Ancak paşa gönülleri istememiş olacak ki ülkemizdeki onbinlerce öğretmen ve öğrenci hala bu sıkıntıyı çekmeye devam ediyor."


"Hep söylediğimizi yine tekrarlayacağız tüm kamu kuruluşlarında hiçbir ayrım yapılmaksızın ve hemen şimdi başörtüsü sorununu çözün!" diyen Gül, "Bu halk sizden bunu bekliyor.Yoksa bazı işgüzar yöneticilerin keyfi olarak uyguladıkları bu sorundan ötürü üzülen,insanlık dışı muamelelere maruz kalan bacılarımızın bu durumlarından siz yöneticiler sorumlusunuz.Bunu aklınıza iyice koyun ve öyle hareket edin.Yoksa iki dünyada da elimiz yakanızda olacaktır."ifadelerini kullandı.
 
Gül, son olarak "Ayrıca Memur-sen in ülke genelinde başlattığı imza kampanyasına da can u gönülden destek veriyor ve tüm halkımızı da daha duyarlı olmaya ve bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz." açıklamasında bulundu. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir