• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Kar Trakya`dan Girdi; Akşam İstanbul`da...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteorolojinin Marmara için uyarısını yaptığı kar Trakya`dan giriş yaptı. Kar yağışının akşam saatlerinde İstanbul`da Boğaz  çevresinde etkili olması bekleniyor.

Trakya üzerinden yurda giriş yapan kar, Edirne`de dünden beri etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle şehir merkezi ve etraf beyaza büründü. Yağışın başlamasıyla birlikte il merkezine bağlı yollar ile sınır kapılarına giren uluslararası yollarda ulaşımda aksamalar yaşandı.

Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında giden yollar zaman zaman kapandı. Karayolları ekiplerinin kar temizleme, küreme ve tuzlama çalışmaları sonucu ulaşımın aksadığı yollarda sorun giderildi. Ancak temizlenen yollar yoğun yağış nedeniyle yeniden sıkıntılara neden oldu. Şehirler arası yollarda yaşanan sıkıntının bir benzeri merkezde de yaşandı. Şehir merkezindeki ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşandı. Kar nedeniyle buz pistine dönen yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Trafik ekipleri, gece boyunca yolların açık kalması için çalışma yürüttü. Belediyenin tuzlama ekipleri yolları açmada güçlük çekti.

Kar kalınlığı şehir merkezinde 10 santimetreyi geçti. Tamamen beyaza bürünen şehirde, temizlik ekipleri kar temizleme çalışması yürütüyor. Kar yağışı yanında hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi sonucu buz pistine dönen yollarda herhangi bir aksiliğin yaşanmaması için zincirsiz araç geçişlerini izin verilmiyor.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Yurt geneli yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı, Marmara`da 4 ila 6 derece azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul`a bugün kar yağacak. Gün içinde Silivri taraflarında başlayacak olan kar akşam saatlerinde de Boğaz çevresinde etkili olacak.

Ülke genelinde görülecek yağışlar ise Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak`ta kuvvetli sağanak, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya ile Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Marmara`da 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara`da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara`nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu`nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu`nun doğusunda kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara`nın güneybatısında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI

Yağışların, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli sağanak, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani su baskını, sel, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara`da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Silivri, Çatalca ve Hadımköy ilçeleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Boğaz çevreleri ile Anadolu Yakası karla karışık yağmurlu (6)

ANKARA: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı (7)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (11)

ADANA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (15)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (14)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı (13)

ERZURUM: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (2)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (10)

Bu haberler de ilginizi çekebilir