• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Batman’da sıfır otomobil bayinde satış sorumlusu olan Necdet Arburşu, Haziran ayı itibari ile normalleşme sürecinin başlaması ile düşük kapasitede çalışan otomobil fabrikalarının Eylül ayında tam kapasiteye geçmesi beklenildiğini belirtti.

 

Eylül ayında otomotiv sektöründe araç sıkıntısının ortadan kalkacağını belirten Arburşu, sıfır araç üretimi yeterli seviyeye ulaştığında ikinci el fiyatlarında da düşüş yaşanacağını söyledi.

“Üretimin başlaması ile beraber yoğun bir araç talebi almaktayız”

Arburşu, “Ülkemizde yaşanan pandemi hastalığından dolayı Mart ayından beri araç fabrikaları üretimi durdurmuştu. Son bir aydır normalleşme sürecinin başlaması ile araç fabrikaları üretime başladı. Üretimin başlaması ile beraber yoğun bir araç talebi almaktayız. Bu talep bizi çok memnun etmektedir. Müşterilerimizin araç talepleri olduğu gibi filo şeklinde araç satışlarımız arttığı gibi talepleri yetiştiremiyoruz. İnşallah yakın süreçte araç üretiminin artması ile beraber vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayabileceğiz.” diye konuştu.  

Necdet Arburşu

“Sıfır araçların fiyatı çok daha uygun”

Şu anda ikinci el araç fiyatları sıfır araç fiyatlarınım üstünde olduğunu ifade eden Arburşu, “İkinci el araçların fiyatları yüksek olmasından dolayı müşterilerimiz sıfır araç talepleri arttı. Araç kredilerinin de düşük olmasından dolayı araç satışlarımız beklediğimizin üzerimde bir talep var. Sıfır araçlarla ikinci el araçları karşılaştırdığımız zaman sıfır araçların fiyatı çok uyguna geliyor. İnşallah Eylül ayına kadar sıfır araç üretimleri artar ise büyük ihtimalle ikini el araçların fiyatlarında da düşüş olmasını bekliyoruz.” dedi

“Sıfır araçlarda ÖTV indirimine gidilmesini istiyoruz”

Araçlardaki ÖTV fiyatlarının yüksek olduğunu vurgulayan Arburşu, şunları söyledi:

“ÖTV bizim için çok büyük bir engel, sıfır araçlarda ÖTV fiyatlarında düşüş olması durumunda araç satışlarımızı daha da artıracağı gibi ikinci el piyasasının da düzelmesini hızlandıracaktır. Bizde bunun beklentisi içerisindeyiz. Şu an Haziran ayı ait bütün araçlarımız sattığımız gibi gelen taleplerimizi bile karşılayamadık. Özellikle bize yoğun olarak toplu araç talepleri oldu, onları da karşılayamadık. Bize gelen müşterilerimizi Temmuz ayına aktardık. Temmuz ayında yeni araçlarımız geldiği gibi müşterilerimizle iletişime geçip şovrumumuza davet edip istedikleri araçları kendilerine teslim edeceğiz inşallah. Yetkililerden isteğimiz, ikinci el piyasasının düzelmesi için araç üretiminin artırılması ve ÖTV kanunu ile ilgili acil olarak bir çalışmanın başlatılmasını talep ediyoruz.” (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız