• DOLAR 32.524
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2429.13
  • ...
Başörtüsüne tam özgürlük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Danıştay 8. Dairesi, Türkiye barolar Birliği`nin meslek kurallarında yer alan avukatların \"başlarını açık\" görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurması ile ilgili İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Bedrettin Beyazkaya, \"İnançla ilgili konularda tamamen özgürlük istiyoruz. Başkalarının hakkına müdahale edilmediği müddetçe herkesin istediği şekilde davranmalarından yana olduklarını\" vurguladı.

 

İnancı gereği örtünmek isteyen kişilerin bu haklarının kanuni olarak güvence altına alınması gerektiğini belirten Beyazkaya, \"Danıştay 8. Dairesi`nin vermiş olduğu bu kararı olumlu olarak görüyoruz ama yeterli görmüyoruz. Biz yalnız avukatlık için değil tüm kamusal alanlarda bu hakkın iade edilmesi gerektiğini düşünüyoruz\" dedi.

 

Türkiye`de birçok alanda batının izlenip inanç özgürlüğünün unutulduğunu ifade eden Beyazkaya, \"Batıda uzun saç ile keçisakallı öğrenciler, profesörler var iken ülkemizde örtüyü siyasi simge olarak gören bir zihniyet var. Eğer başörtüyü siyasi simge olarak kabul ederseniz baş açıklığı da siyasi simge olarak kabul etmek zorundasınız. Çünkü bir tez varsa anti tezi de vardır. Biz kesinlikle bu konuda kılık kıyafet ile bir şeylerin yaftalamasını kabul etmiyoruz. Yani anayasada bu konunun tamamen özgürlüğüne kavuşması gerekir\" ifadelerini kullandı.

 

Beyazkaya son olarak, \"Bizler hak ve özgürlüklerimizi kendi irademiz ile sahiplenmezsek ve aşağılanma psikolojisi ile ele alırsak diğerleri de bizi hor görecektir. Bundan dolayı inançlı insanların dik durması gerekir\" ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir