• DOLAR 32.341
  • EURO 35.211
  • ALTIN 2246.921
  • ...
O ilde Vakalar artıyor sokaklar tıklım tıklım sosyal mesafe sıfır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün Coronavirus Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da günlük vaka sayılarında dikkat çekici düzeyde artış olmuştur.” diyerek bu illerde artan vakalara dikkat çekmişti.

Gaziantep Valisi Davut Gül de dün kentteki sağlık yöneticileri ile bir araya geldiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, şehirde Coronavirus (Covid-19) vakalarında artışın devam ettiğine dikkat çekerek, vatandaşları uyarmıştı.

Sağlık Bakanı Koca’nın vaka sayılarındaki artışa dikkat çektiği illerden biri olan Gaziantep'te birçok kişinin sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

Yaklaşık 2 buçuk milyon nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden olan kentte vatandaşların büyük çoğunluğu maske kuralına uyarken bazı vatandaşların maskelerini çenelerine takmaları dikkat çekti.

Birçok pasaj ve mağazanın yer aldığı Gaziler Caddesi’nde alışveriş yapan vatandaşların sosyal mesafe kuralına yeterince uymadığı görülürken özellikle bazı genç ve çocukların maskesiz dolaşması ya da maskelerini çenelerine indirdiği gözlemlendi.

Maskesiz hiç kimsenin açık alana çıkmadığı görülürken maskesini kuralına uygun şekilde takmayan kişilerin ise denetimlerde bulunan polis ve bekçiler tarafından uyarıldıkları gözlemlendi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir