• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yasağın sona ermesiyle balık tezgahlarındaki çeşitlilik arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahlarda sazan, turna, levrek, şabut ve alabalık gibi türlerde çeşitlilik yaşandığını belirten Kapalı Çarşı esnafı fiyatlarda bir artışın söz konusu olmadığını söyledi.

Sazan, turna, somon, palamut, alabalık ve doğal levrek gibi balık türlerinin tezgahlarda yer almasıyla artan çeşitliliğin, balıklara olan ilgiyi arttırması bekleniyor.

 

Elâzığ'ın Keban ilçesindeki balık tesislerinde yetiştirilen alabalıklar ise, Elâzığ'ın yanı sıra Diyarbakır ve Adana gibi çevre illerdeki tezgahlarda yerini almaya başladı.

Keban ilçesindeki tesislerde ürettikleri alabalıkların perakende satışını da yapan Kapalı Çarşı esnafından Fatih Talay, kendi üretimi olan alabalıkları hem Elazığlılara hem de çevre illerdeki vatandaşlara ulaştırdıklarını belirtti.

Avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahlarda çeşitlilikte artış yaşandığını kaydeden Fatih Talay, "Balık çeşitlerinde artış görüldü. Sazan, turna, şabut gibi. Aynı zamanda Keban'da alabalık üretimimiz var. Keban'da 30 ton alabalık üretiyoruz. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz alabalıkları Diyarbakır ve Adana illerine de gönderiyoruz. Sazan ve turna fiyatları 15 TL civarında." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir