• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
Sendikaya üye oldukları için işten atıldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Adıyaman Organize Sanayi sitesinde bulunan bir iplik fabrikasında çalışan işçiler, sendikaya üye oldukları için işveren tarafından işten çıkarılan 250 iş arkadaşının haklarını aramak için Demokrasi Parkı önünde eylem yaparak açıklamada bulundu.

 

İşçiler adına konuşan Öz İplik İş Sendika Başkanı Mahmut Tamer, işverenlerin sendikaya üye olmalarını istemediklerini bundan dolayı da işçileri işten çıkardıklarını söyledi. Toplamda 750- 800 kişinin çalıştığı sanayide sigortalı çalışanların sayısının 342 olduğunu ifade eden Tamer, SGK`nın da bundan haberi olduğunu ancak herhangi bir işlem yapmadığını ileri sürerek, bunun yetkililer tarafından incelenmesini istedi.

 

Ankara`ya kadar gidip dertlerini anlattıkları halde her hangi bir işlem yapılmadığını ifade eden Tamer seslerinin duyulmasını istedi. Çok zor şartlarda çalıştıklarını söyleyen Tamer, senelik izin kullanmadıkları halde kendilerine zorla izin kullanmışlar gibi imza attırıldığını iddia etti.

 

Hafta sonu izinlerinin olmadığını ve mesai saatlerindeki haklarını alamadıklarını dile getiren işçiler ise, yemeklerin yenilemeyecek kadar kötü olduğu, servislerde ise işçilerin istiflenerek gittiklerini bu durumumun insani olmadığını belirtti. İşçiler ayrıca bankaya yatan maaşlarından kişi başına 20 liranın geri alındığı iddiasında bulundu.

 

\"Hükümet uyuma devletine sahip çık\" sloganlarının atıldığı eylemde işçiler, insani şartlarda çalışmak istediklerini söyledi. Bazı işçiler ise işveren tarafından darp edildiklerini ileri sürdü.

 

Eylem yapan işçiler daha sonra Demokrasi Parkında Memur Sen tarafında açılan başörtüsüne özgürlük standına gelip imza atarak başörtüsü özgürlüğüne destek oldu. (İLKHA - Cemil Özdaş)

Bu haberler de ilginizi çekebilir