• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2433.933
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

DİYARBAKIR MEDYA: Siyasette Alternatif Olmak-1
Alternatif olmak, var olanlardan farklı olmayı, onların doğrularını sürdürmeyi, yanlışlarına karşı çıkmayı, sahip çıkmadıkları doğrulara sahip çıkmayı, görmezlikten geldikleri yanlışlara tepki göstermeyi, onların engel oldukları dünya ve ahiret saadetlerini topluma vadetmeyi ve bu vaadi yerine getirmek için çalışmayı ifade eder.

DİYARINSESİ: Diyarbakır`a 2192 derslik yapılıyor
Okulların tatile girmesi münasebetiyle bir değerlendirme yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Diyarbakır`a 2192 derslik yapılması için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

ÖZGÜR HABER GAZETESİ: İHD: cezaevlerinde 306 ağır hasta var
Cezaevlerindeki hasta tutsaklara ilişkin hazırladığı raporu açıklayan İHD Diyarbakır Şubesi, çeşitli ağır hastalıklarla cezaevlerinde zorlu şartlar altında kalan 306 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu duyurdu.

 

HABER DİYARBAKIR: Irkçı ve laik uygulamalarla halka kan kusturuldu
Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Nuri Güler, başörtüsü yasağının hiçbir aykırı yoruma ve yasakçı kurum ve kuruluşun insafına bırakılmadan her alanda serbest olması gerektiğini söyledi.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Kaçak Akaryakıt Yakalandı
Diyarbakır`da jandarma tarafından yapılan çalışmalarda 22 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Jandarmanın bir başka operasyonunda ise uyuşturucu ve kaçak sigara tacirlerine darbe vuruldu.

 

YENİ YURT GAZETESİ: CHP`li Vekile tepkiler çığ gibi
TBMM`de yaptığı konuşmada \"Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eşdeğerde göremezsiniz\" diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler`e Diyarbakırlılardan tepki geldi.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: `Eğitimde sorunlar devam ediyor`
2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısı sona ermesi nedeniyle basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş, eğitimde sorunların devam ettiğini söyledi.

 

GAZETE DİYARBAKIR: Mahkemede Kürtçe savunmaya ilk izin
Anadilde savunmayla ilgili tasarının TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilmesinin ardından Diyarbakır`da görülen KCK/TM ana davasında bir ilk yaşandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir