• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
CHP`li Güler özür dilemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Sağlık-Sen Şırnak İl Başkanı Hakan Usal, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler`in `Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz` sözlerini sert bir basın açıklaması ile kınadı.

 

Kardeşi kardeşe kırdıran zihniyet
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler`in `Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz` sözlerinin, ırkçı ve faşizan bir yaklaşımın somut bir örneği olduğunu belirten Usal; \"Müslüman halkımız bu gibi zihniyetlerin, bu yansımasına bir kez daha şahit olmuştur. Yıllardır siyaset ve politikasını ırkçı ve İslami değerlere düşmanlık üzerine inşa edenlerin, gerçek yüzleri bir kez daha bütün açıklığıyla görülmüştür. Ülkemizde kardeşi, kardeşe kırdıran zihniyetin çok uzaklarda aranmasına gerek olmadığına inanıyoruz. Bu vebalin sahiplerini bugün hepimiz bir ülke olarak daha net görüyoruz. Ülkemizdeki bütün insanlara sesleniyoruz; lütfen bu zihniyeti ve mimarlarını unutmayın, unutturmayın. Zira bizler unutmayacağız. Yahudilerin iddialarından biri olan, \"Dünyada iki çeşit canlı vardır. Biri İsrailoğulları, ikincisi de diğer canlılardır.`` Mantığından hiçte uzak olmayan bu zihniyeti milyonlarca kere kınıyoruz. Yine bu zihniyeti insanlar arasına kin ve nifak sokmak, bir halkı veya inancı hakir görmek suçlarından dolayı da şikâyet ediyoruz\" dedi.

 

Bu ne ilk ne de son faşizanlık veya aymazlık
Bunun bu zihniyetin ne ilk, ne de son faşizanlığı veya aymazlığı olacağını ifade eden Usal, sözleri şöyle sürdürdü: \"10 Kasım 2009 günü \"Türkiye Büyük Millet Meclisi`ndeki `Demokratik Açılım` görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşan Onur Öymen, hükümetin açılım sürecinde; \"analar ağlamasın\" iddiasıyla yola çıktığını ifade etmişti. Konuşmasında \"Şeyh Sait isyanında analar ağlamadı mı? Dersim isyanında analar ağlamadı mı?\" diye soran Öymen, 1925-1937`deki isyanların kanlı şekilde bastırılmasına mevcut terörle mücadeleye örnek olarak göstermiştir.

 

Ülkemizde darbelerin, Ergenekon tipi derin yapılanmaların avukatlığını yapanlar, Demokratik açılımını engellemek isteyenler, Genel Sekreter Önder Sav`ın hacca gitmek isteyen Mustafa dedeye \"Bakarsan Muhammed seni bırakmaz\" diyerek kutsal değerlerimize, Peygamber efendimize, saygısızlık ederek alay edenler, inancı gereğince başını örten kızlarımızın üniversitede okumasını istemeyenler yine bu zihniyetin kendisidir.\"

 

Müslüman Türk-Kürt halkımızdan özür dilenmeli
Usal son olarak, \"CHP`li Milletvekillerinden Güler, Öymen ve Sav gibi siyasetçilerin bu ırkçı şovenist yaklaşımlarının bir asırdır mazlum Müslüman Türk-Kürt halkına duyduğu öfke, kin, nefret ve düşmanlıklarını dışa yansımasını Şırnak Memur Sen Konfederasyonu Sağlık-Sen İl teşkilatı adına `faşizanlık` olarak değerlendiriyoruz. CHP Genel merkezi başta olmak üzere ve Güler, söylediği sözlerden dolayı tüm Müslüman Türk-Kürt halkımızdan özür dilemelidir\" ifadelerini kullandı. (Emcet Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir