• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
DURDURUN BU EŞKİYA SİYONİSTİ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi - Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk Pazartesi günü Aksa TV’ye verdiği röportajda, uluslararası hukukun Filistin halkının işgalci İsrail ile her şekilde yüzleşmesinin sorumluluğunu aldığını ve işgalci İsrail’i Batı Şeria'da ancak direnişle yenebileceklerini açıkladı.

Ebu Merzuk, işgalci İsrail’in planlarına karşı mücadele edecek bir direniş programı üzerinde anlaşmaya varılması için ulusal birlik çağrısında bulundu.

Ebu Merzuk, hâlihazırda Arap ve İslami güçlerin, ilhak planını engelleyecek pozisyonda olmadığını belirterek, devlet yöneticilerinin ABD kararlarından bağımsız hareket etmeye yeltenemediğini dile getirdi.

İlhak kararının alınmasında Siyonist rejimin, ABD’nin gücünü arkasına almasının etkili olduğuna dikkat çeken Ebu Merzuk, Arap ve İslam ülkelerini İsrail'in Batı Şeria'daki bazı bölgeleri ilhak etme planlarını engellemeye çağırdı. 

Hamas’ın işgalcilerin ilhak planını engellemek için birçok Arap ve İslam ülkesiyle temas halinde olduğunu kaydeden Ebu Merzuk, Hamas'ın, bazı Arap rejimlerinin Filistin davasını destekleme tutumundan geri çekilmesinden endişe duyduğuna dikkat çekti. 

“ÇARŞAMBA GÜNÜ İSRAİL’İN KARA GÜNÜ OLSUN”

Öte yandan Filistinli direniş grupları ve aktivistler, işgal rejiminin ilhak planının hataya geçirilme tarihi olarak belirlenen Çarşamba gününün İsrail için kara gün olarak tarihi geçmesi amacıyla Filistin halkını ilhak kararını protesto etmeye davet etti.

Filistin davasının öncüleri, Ramallah kentinde bulunan askeri kontrol noktalarının ateşe verilmek suretiyle yakılmasına dönük çağrılarda bulundu.

Geçen hafta Filistinli direniş grupları, Çarşamba gününü ”Öfke Günü” ilan etmişti. Konuya ilişkin olarak Hamas da açıklamada bulunmuştu.

Hamas'ın Batı Şeria'daki yöneticilerinden Vasfi Kubha, yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının, İsrail işgal rejiminin Batı Şeria'ya yönelik ilhak planına karşı 1 Temmuz Çarşamba gününü Öfke Günü olarak ilan etmesinin doğru yönde atılan bir adım olduğunu belirtmişti.

Hamas, Fetih, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Partisi ve diğer bazı grupların da aralarında olduğu Filistin direniş grupları, Gazze'de İsrail'in, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi işgal birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planını görüşmek üzere toplanmıştı.

"İlhak Planına ve Yüzyılın Anlaşması'na Karşı Birlik Halinde" sloganıyla düzenlenen konferansta, İsrail'in planlarına karşı katılımcı tüm Filistinli grupların uzlaşı sağladığı bir ulusal plan belirlenmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir