• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İran`da mayına karşı bakteri üretildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN - İran güvenlik güçleri sağlık ve tedavi müdürlerinin toplantısında konuşan Güvenlik Güçleri Sağlık Başkanı General Ali Macidi, \"Biyolojik Mayın Tespit Sistemi\" olarak bilinen bir çeşit bakteri ürettiklerini açıkladı.

 

Testlerinin laboratuar yapılan bu bakterilerde üretimin son aşamasına geldiklerini ifade eden General Macidi, üretime başlanmasıyla bu alandaki dış bağımlığın sona ereceğini söyledi.

 

General Macidi, İran yapımı örneği yabancıların örneğinden daha iyi çalıştığını ve yakın gelecekte mayınlı arazilere bölgesel olarak test edileceğini kaydetti.

 

\"Biyolojik Mayın Tespit Sistemi\" dünyada bir ilk. Projede, bakterilerin genleri değiştirilerek toprağa serpiliyor ve patlayıcı maddeler buhar halinde dışarı çıkıyor. Bu buharla etkileşime giren bakteri ışıma yapan bir protein ortaya çıkarıyor.

 

Seçilen bakteri doğada bulunan bir bakteri olduğundan toprağa da insana da zarar vermiyor. Hatta topraktan patlayıcılar temizlendiğinde bölge organik tarıma bile açılabilecek. Bakteri insana bulaştığında antibiyotik direnç geni devreye girmeyecek. Bakterinin bir başka özelliği de yüksek sıcaklıklara dayanabilmesi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir