• DOLAR 32.541
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2434.382
  • ...
Kuvvetli yağış ve yoğun kar uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülke genelinde görülecek yağışların; Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak`ta kuvvetli sağanak, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde Trakya ile Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara`da 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın, genellikle güney ve güneybatı, Marmara`da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara`nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu`nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu`nun doğusunda kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Marmara`nın güneybatısında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış ve yoğun kar uyarısı: Yağışların, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli sağanak, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani su baskını, sel, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Çığ tehlikesi uyarısı: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.

Baca gazı zehirlenmeleri uyarısı: Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtiliyor.

Bazı illerde beklenen hava
Ankara: Yağmurlu (4/7)
İstanbul: Yağmurlu (4/6)
İzmir: Sağanak yağışlı (8/11)
Bursa: Yağmurlu (7/9)
Konya: Yağmurlu (4/9)
Adana: Sağanak yağışlı (10/15)
Mersin: Sağanak yağışlı (11/15)
Osmaniye: Sağanak yağışlı (10/15)
Hatay: Sağanak yağışlı (10/14)
Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı (4/10)
Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı (7/12)
Şanlıurfa: Yağmurlu (8/13)
Gaziantep: Yağmurlu (5/10)
Mardin: Kuvvetli sağanak yağışlı (7/10)
Şırnak: Karla karışık yağmurlu (4/8)
Van: Kar yağışlı (-3/4)
Bingöl: Yoğun kar yağışlı (0/5) (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir