• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Çin-Hindistan geriliminde Pakistan'dan da hamle geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan İstihbarat kaynakları Pakistan'ın Çin ile yaşadıkları gerilimi fırsata çevirmek için harekete geçtiğini iddia etti.

Buna göre Çin Hindistan gerilimi yaşanırken Pakistan ordusundan 20 bin askeri Çin'in askeri varlığına uyum sağlayacak şekilde kuzey Ladakh bölgesine taşıdı.

Hindistan kaynakları bu askeri hareketliliği, Pakistan'ın, Çinle gerilim yaşayan Hindistan'a iki cepheden savaş açma çabalarının bir parçası olarak gördüklerini duyurdu.

Kaynaklar, son haftalarda Çinli ve Pakistanlı yetkililer arasında bir dizi toplantı yapıldığını ve bunu Gilgit-Baltistan'daki birliklerin kitlesel asker kaydırmaların izlediğini ileri sürdü.

Hindistan haber sitesi The Economic Times, Çinli yetkililerin Keşmir'de gerilimi tırmandırmak için El Bedir örgütüyle görüştüğünü de iddiasına ekledi.

Öte yandan, bu hafta başında Çin'in bir yakıt ikmal uçağı, Keşmir'in Pakistan yönetimine bağlı bölümündeki Skardu'ya indi.

Doğu Ladakh yakınlarındaki Çin hava faaliyetlerindeki artış, Pakistan Hava Kuvvetleri'nin Gilgit-Baltistan'daki hava üslerini kullanma olasılığını gündeme getirdi.

Hindistan, 4.057 km'lik Fiili Kontrol Hattı boyunca birliklerin ayrılması konusunda Çin ile görüşmeler yaparken, uydu görüntülerinde sınırın her iki tarafında da asker ve zırhlı araç konuşlandırmada artış gözlemlendi.

Geçtiğimiz haftalarda, Hindistan ve Çin'in sınır muhafızlarının karşı karşıya gelmesi sonucu, Ladakh'da 20 Hintli asker ölmüştü.

Hindistan ile Pakistan arasında, Ağustos 2019'dan bu yana, Keşmir'in özel statüsünden kaldırılmasıyla gerilim yaşanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir